Jums tikrai patiks toks sotus apkepas, kaip paaiškėja šiame recepte: be riešutų ir razinų, į įdarą įdėkite bet kokių džiovintų vaisių, aguonų ir kitų priedų, kad jūsų bandelės išeitų tobulos.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
- miltai, 400 g;
- druskos, 0,5 g;
- kepimo milteliai, 0,5 šaukštelio;
- cukraus pudros, 1 a.š.;
- vanilinas;
- sviestas, 180 g;
- grietinės arba natūralaus jogurto, 250 g;
- trynys, 1 vnt.
Norėdami paruošti įdarą, jums reikia:
- baltymų, 2 vnt;
- žiupsnelis druskos;
- cukrus, 100 g;
- graikiniai riešutai ir razinos po 100 g.
Bandelėms sutepti naudokite:
- trynys, 1 vnt;
- pienas, 1 valgomasis šaukštas;
- sezamo, aguonos ir kt.
Gaminimo procesas
Miltus persijokite ir sumaišykite su druska, kepimo milteliais, milteliais, vanile.
Supilkite atšaldytą sviestą ir sutrinkite mišinį į trupinius.
Įpilkite grietinės ir minkykite minkštą ir lanksčią tešlą.
Uždenkite tešlą ir padėkite į šaldytuvą 1 valandai.
Kiaušinių baltymus išplakite su žiupsneliu druskos iki tirštos ir purios masės.
Tešlą iškočiokite į maždaug 3 mm storio sluoksnį.
Išdėliokite baltymus, išlyginkite per visą paviršių ir pabarstykite riešutais bei razinomis.
Susukite vyniotinį ir supjaustykite porcijomis – bandelėmis.
Bandeles dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir aptepkite su pienu išplaktu tryniu.
Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 30 minučių.
Minkštos, purios, kvapnios, labai skanios bandelės puikiai tiks prie arbatos ir patiekti svečiams.