Valtys iš minkštos tešlos su traškia plutele, į kurias galite įdaryti įvairiausių įdarų – tai sėkmingas pusryčių, pietų ar vakarienės receptas, puikiai tiks iškylai.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
- kiaušinis, 1 vnt. + 1 baltymas;
- cukraus, 1 valgomasis šaukštas;
- druskos, 1 šaukštelis;
- sviestas, 40 g;
- pienas, 220 ml;
- mielės 6 g;
- miltų, 440 g.
Norėdami paruošti įdarą, jums reikės :
- dešra ir sūris;
- majonezas ir kečupas;
- pomidorai;
- kukurūzai.
Gaminimo procesas
Į šiltą pieną supilkite ištirpintą sviestą, kiaušinį ir baltymus, druską ir cukrų, mieles. Mišinį gerai išmaišykite šluotele iki vientisos masės.
Suberkite persijotus miltus ir minkykite minkštą ir purią tešlą. Jums gali prireikti šiek tiek daugiau miltų, nes… Kiaušinių dydžiai skiriasi, skiriasi ir sviesto konsistencija.
Uždenkite tešlą ir palikite šiltoje vietoje 30-60 minučių.
Išmuškite tešlą ir padalinkite į 8 kolobokus.
Kiekvieną bandelę iškočiokite į maždaug 5 mm storio ovalų pyragą ir abu kraštus suspauskite, kad susidarytų valtis.
Galite vaikščioti palei kraštą, sukant šonus su košele, tada valtis bus stabilesnė ir gerai išlaikys formą.
Sudėkite valteles ant kepimo skardos, išklotos pergamentu, ir patepkite jas plaktu kiaušiniu ir pienu.
Toliau dugną patepkite kečupu, pabarstykite dešros ar kumpio gabalėliais, kukurūzais, pomidorų griežinėliais, pabarstykite tarkuotu sūriu ir padarykite majonezo tinklelį.
Šiuos laivelius – picas kepame apie 25 – 30 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
Su šiuo įdaru gausite picų laivelius, taip pat galite juos kepti su žuvimi, grybais, vištiena ir sūriu bei žolelėmis.