Ar dažnai susiduriate su salotomis su labai keistais ingredientais? Kiek panašių salotų pasirodė skanių?
Dažnai pasitaiko, kad eksperimentai su šiuo patiekalu baigiasi nesėkmingai. Priežastis ta, kad tam tikrų produktų skoniai nesuderinami iki galo. Kulinarijos mokyklose galioja ne vienas kitą papildančių ingredientų samprata. Tai yra produktai, kurių negalima maišyti vienas su kitu.
Tačiau kartais galite rasti išimtį iš taisyklės. Pakalbėkime apie salotas su neįprastais, bet suderinamais ingredientais.
Ingredientai:
- krabų lazdelės – 300 g;
- kiaušiniai – 5 vnt .;
- ananasai – 250 g;
- sūris – 150 g;
- majonezo;
- raudonasis svogūnas – vnt.;
- cukrus – šaukštelis;
- druska – šaukštelis;
- actas – 3 šaukštai;
- vanduo – 50 ml.
Gaminimo procesas:
Svogūną supjaustykite mažais kubeliais, sumaišykite su druska ir granuliuotu cukrumi. Svogūną užpilame actu ir vandeniu ir paliekame valandai pasimarinuoti.
Šiuo metu kietai išvirkite kiaušinius, nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais. Įdėkite kiaušinius į formą, sutankinkite ir sutepkite majonezo sluoksniu.
Iš svogūnų nuimkite marinatą, uždėkite antruoju sluoksniu ir tolygiai paskirstykite ant paviršiaus. Krabų lazdeles supjaustykite plonais griežinėliais ir dėkite ant svogūnų sluoksnio.
Sutepkite lazdeles majonezu.
Konservuotus ananasus supjaustykite mažais gabalėliais ir padėkite ant majonezo sluoksnio.
Sūrį sutarkuojame ant stambių trintuvės pjaustytuvų, o ant salotų viršaus sukuriame kepurėlę. Sūrio sluoksnį sutepkite majonezu ir palikite 20-30 minučių mirkti.
Salotas galite papuošti pagal savo skonį, pavyzdžiui, žolelėmis. Pasirodo, tai puikios neįprastos salotos šventiniam stalui.