Daugelis šiuolaikinių šeimininkių prisipažįsta, kad niekada gyvenime nėra kepusios jokių kepinių. Tiek merginų, tiek berniukų teigimu, kepinių kepimo procesas yra gana sudėtingas ir reikalaujantis daug žinių.
Žinoma, kepimo kompleksiniai kepiniai turi savų niuansų. Tačiau dažniau turime omenyje ką nors lengvo, pavyzdžiui, pyragus.
Išmoksime greitai ir lengvai iškepti kopūstų pyragą keptuvėje. Norėdami gauti šį receptą, jums nereikia būti virėju.
Ingredientai:
- kopūstai – 300 g;
- sezamo sėklos – valgomasis šaukštas;
- vištienos kiaušiniai – 2 vnt .;
- augalinis aliejus – 2 šaukštai;
- miltai – 2 šaukštai;
- druska – ⅓ šaukštelis;
- maltų juodųjų pipirų – žiupsnelis.
Gaminimo procesas:
Kopūstą supjaustykite plonomis drožlėmis ir supjaustykite kuo smulkiau. Kopūstą sutriname rankomis, kad duotų šiek tiek sulčių ir taptų minkštesnis.
Kiaušinius įmuškite į dubenį su susmulkintais kopūstais, įberkite druskos ir pipirų. Išmaišykite šią masę iki vientisos masės.
Miltus persijokite į kopūstų mišinį ir sumaišykite ingredientus. Į keptuvę supilkite augalinį aliejų ir įkaitinkite ant vidutinės ugnies.
Sudėkite kopūstų mišinį į keptuvę ir tolygiai paskirstykite ant paviršiaus.
Kepkite mišinį uždengę 10 minučių iki auksinės rudos spalvos.
Toliau pyragą reikia apversti į ne rudą pusę. Tam rekomenduojame naudoti plokštę.
Taip pat kepkite antrąją pyrago pusę – 10 min.
Receptas patiks ypač kopūstinių patiekalų mėgėjams. Mažiau nei per pusvalandį gausite gerą vakarienę ar pusryčius keliems žmonėms.