Daugelis žmonių mėgsta sriubas, kurios yra tradiciniai patiekalai. Paprastai troškiniai buvo ruošiami tiek šaltuose, tiek šiltuose kraštuose.
Iš šiltųjų kraštų kilusių sriubų išskirtinis bruožas buvo tai, kad jos nebuvo verdamos. Italijoje, Graikijoje ir Ispanijoje sriubos dažniausiai patiekiamos šaltos.
Šiaurės šalyse, atvirkščiai, pirmenybė teikiama karštoms sriuboms.
Didelę reikšmę turi ir teritorija, kurioje gyvena žmonės. Jei valstybė turi priėjimą prie jūros, tikėtina, kad pasirinkta sriuba bus žuvienė.
Norime papasakoti čigoniško troškinio receptą, kuris skiriasi nuo daugelio kitų sriubų.
Ingredientai:
- vištienos kaulai – kg;
- miltai – 350 g;
- vanduo – 2 litrai;
- druska – 1,5 šaukštelio;
- sviestas – 50 g;
- kiaušiniai – 2 vnt .;
- svogūnai – 50 g;
- bulvės – 300 g;
- paprika – 40 g;
- morkos – 50 g.
Gaminimo procesas:
Vištienos kaulus virkite puode su vandeniu 1,5 valandos. Nepamirškite nugriebti putų, susidarančių kaulų virimo metu.
15 minučių prieš gaminimą į kaulų sultinį įberkite šaukštą druskos. Bulves nulupkite, supjaustykite mažais kubeliais ir nusiųskite į kaulus, kad virti ant vidutinės-stiprios ugnies.
Keptuvėje ištirpinkite gabalėlį sviesto. Smulkiai supjaustykite svogūną, morkas ir papriką. Daržoves sudėkite į keptuvę ir kepkite ant vidutinės ugnies iki šviesiai auksinės rudos spalvos.
Tada į keptuvę su kaulais suberkite apkeptas daržoves, sumažinkite ugnį iki vidutinės ir virkite uždengę 10 min.
Dubenyje šiuo metu reikia sumaišyti kiaušinius su druska. Pamažu supilkite kiaušinių mišinį į miltus ir išmaišykite.
Gautą skiedinį reikia persijoti, kad per sietelį būtų pašalintas miltų perteklius.
Iš sriubos išimame kaulus ir į troškinį dedame skiedinį. Sumaišius sriubą su miltų gumuliukais, svarbu sumažinti ugnį.
Sriubai užvirus ją reikia virti 2-3 minutes.
Išvirus į sriubą galima įberti lauro lapų ir smulkintų krapų. Prieš patiekiant troškiniui verta leisti porą minučių pastovėti.