Saldūs pyragaičiai yra atskira deserto rūšis sovietiniams žmonėms. Senovėje valstiečiai taip elgdavosi įvairiose šventėse – ar tai būtų vestuvės, ar vardadienis.
Pyragai buvo kepami su įvairiais įdarais, dažnai be cukraus, nes tai buvo brangu. Derliaus nuėmimo metu – obuolių, vyšnių, braškių ir kitų vaisių bei uogų – buvo kepami patys geidžiamiausi pyragėliai.
Šiais laikais pyragus galime kepti nuolat. Parduotuvėje yra visi reikalingi vaisiai, daržovės ir uogos.
Šiandien gaminsime pyragėlius su vyšniomis, be mielių ar verdančio vandens.
Ingredientai:
- kefyras – 400 g;
- augalinis aliejus – 100 ml;
- vištienos kiaušiniai – 2 vnt .;
- krakmolas – 25 g;
- miltai – 700 g;
- cukrus – 150 g;
- druska – šaukštelis;
- vyšnia – 500 g;
- soda – ½ šaukštelio.
Gaminimo procesas:
Į indą supilkite kefyrą, išmuškite kiaušinius, įpilkite šaukštą granuliuoto cukraus, šaukštelį druskos. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus ir soda. Abiejuose induose esančius ingredientus sumaišykite šluotele.
Birius produktus supilkite į dubenį su kefyro mišiniu. Iš pradžių mentele užminkykite lipnią tešlą. Tada supilkite 3 šaukštus augalinio aliejaus ir toliau minkykite tešlą rankomis porą minučių.
Dėl to tešla turi tapti minkšta ir lanksti.
Tešlos rutulį po maistine plėvele palikite kambario temperatūroje 30 minučių.
Vyšnias sudėkite į keptuvę ir pabarstykite likusiu cukrumi bei krakmolu. Vyšnių įdarą virkite ant silpnos ugnies, nuolat maišydami. Uogas reikia atnešti, kol sutirštės, tada išjunkite ugnį ir atvėsinkite įdarą.
Dar kartą išminkykite tešlą ir padalinkite į 15 vienodų kolobokų. Kiekvieną gumulėlį susukite į storą pyragą. Į apvalaus pyrago vidurį dėkite po šaukštą uogų įdaro ir uždarykite kraštus.
Ant vidutinės ugnies nekaitinkite saulėgrąžų aliejaus iki galo. Pamerkite pyragėlius į augalinius riebalus ir kepkite iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
Pyragėlius būtinai laikykite ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų aliejus. Rezultatas – kvapnūs ir traškūs vyšnių pyragėliai, panašūs į tai, ką valgome greito maisto įstaigose.