Salotos jau seniai užkariavo ir užkariavo šį pasaulį. Neįmanoma įsivaizduoti jokios šventės ar meniu kavinėje ar restorane be šio paprasto, bet skanaus patiekalo. Salotos būna įvairių veislių, sujungiančios kartais labai neįprastų produktų sąrašą.
Gebėjimas teisingai derinti ingredientus salotose yra profesionalumas. Paruoškime vienas iš puikių salotų kasdieniam naudojimui.
Ingredientai kopūstų salotoms:
- kopūstai – 300 g;
- augalinis aliejus – 3 šaukštai;
- agurkas – vnt.;
- garstyčios – šaukštelis;
- vištienos kiaušiniai – 5 vnt .;
- druska – 0,5 šaukštelio;
- žalieji svogūnai – pundelis;
- grietinė – 3 šaukštai;
- krapai – kekė.
Gaminimo procesas:
Virkite kiaušinius 10 minučių. Šiuo metu reikia smulkiai pjaustyti kopūstą ir supjaustyti agurką mažais kubeliais.
Kietai virtus kiaušinius atvėsinkite, nulupkite ir kiekvieną perpjaukite per pusę. Išimkite trynį iš baltymo ir sudėkite į atskirą dubenį.
Baltymus supjaustykite atsitiktine tvarka, ne itin smulkiai ir suberkite į kopūstų-agurkų mišinį. Trynius pasūdykite ir suspauskite šakute arba trintuvu, kol sutirštės.
Į trynių mišinį supilkite saulėgrąžų aliejų ir grietinę ir sumaišykite produktus.
Susmulkinkite žalius svogūnus ir sudėkite į bendrą indą su kiaušiniais ir daržovėmis. Susmulkinkite krapus, o kopūstų salotas pagardinkite trynių padažu.
Jei norite, į patiekalą galite pridėti petražolių ir kitų žolelių. Tai tik pagrindiniai produktai, kurie puikiai dera tarpusavyje.