Subtilūs suktinukai su bulvėmis ir grybais. Su receptu vargo beveik nėra, kaip pagrindas, iš kurio bus sukti vyniotiniai, tinka plona pita duona. Įdarą taip pat galite pakeisti pagal savo skonį, tačiau su grybais ir bulvėmis jis pasirodo tiesiog nuostabus.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
- bulvės, 700 g;
- grybai, 400 g;
- sviestas, 40 g;
- svogūnas, 2 vnt;
- grietinės, 2 šaukštai;
- druska, pipirai, prieskoniai, žolelės;
- kefyras, 200 g;
- plonas lavašas, 2 vnt;
- kiaušiniai, 2 vnt;
- garstyčių, 1 arb.
Gaminimo procesas
Bulves išvirkite pasūdytame vandenyje, paverskite tyrele su sviestu ir krapais.
Svogūną supjaustykite mažais kubeliais ir pakepinkite keptuvėje, kol pusiau iškeps, suberkite pievagrybių gabalėlius ir kepkite, kol iškeps. Druskos, pipirų ir pabarstykite įvairiais prieskoniais, atvėsinkite.
Sumaišykite tyrę su grybais ir grietine.
Pitos duoną supjaustome porcijomis, kad būtų galima suvynioti suktinukus su įdaru ir sudėti į formą.
Tepame įdarą. Susukite suktinukus ir sudėkite į riebalais išteptą skardą.
Kefyrą išplakti su garstyčiomis, druska ir pipirais.
Šiuo įdaru pripildykite suktinukus ir dėkite skardą į orkaitę.
Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 20 – 30 minučių.
Suktinukus patiekiu karštus arba šaltus, abu variantai labai skanūs ir originalūs. Padažas, kuriuo pilame suktinukus į formą, suteikia jiems pikantiškumo ir daro juos labai minkštus.