Home » Receptai » Miltai, vanduo ir malta jautiena. Beliašai su paprasčiausia tešla: labai minkšta – įdaras sultingas ir aromatingas

Miltai, vanduo ir malta jautiena. Beliašai su paprasčiausia tešla: labai minkšta – įdaras sultingas ir aromatingas

by admin

Beliašai su paprasčiausia vandens tešla išeina labai minkšta, įdaras sultingas ir aromatingas. Kad patiekalas būtų dar apetitiškesnis, nepamirškite iš paprastų ingredientų pasigaminti padažo.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

  • miltai, 600 g;
  • šiltas vanduo, 300 ml;
  • druskos pagal skonį;
  • augalinis aliejus, 2 valg.

Norėdami paruošti įdarą, jums reikės :

  • malta mėsa, 800 g;
  • svogūnas, 1 vnt;
  • česnakai, 1 skiltelė;
  • druska, prieskoniai, žolelės.

Norėdami paruošti padažą, paimkite :

  • grietinės arba natūralaus jogurto, 4 v.š.;
  • česnakai, 1 skiltelė;
  • druskos, pipirų, žolelių.

Gaminimo procesas

Į išsijotus miltus suberkite druską, išmaišykite ir dalimis supilkite vandenį. Tiesiog pažiūrėkite į tešlos konsistenciją, ji turi būti minkšta ir elastinga.

Supilkite augalinį aliejų ir gerai įmaišykite į mišinį.

Uždenkite tešlą ir palikite 20 minučių.

Smulkiai pjaustytą česnaką pakepinkite augaliniame aliejuje apie porą sekundžių, suberkite svogūnų kubelius, kepkite, kol svogūnai bus beveik paruošti.

Sudėkite maltą mėsą, išmaišykite ir kepkite, kol iškeps.

Likus porai minučių iki kepimo pabaigos, įberkite druskos, prieskonių, pipirų ir prieskoninių žolelių.

Padalinkite tešlą į 6 kolobokus ir kiekvieną iškočiokite į ploną plokščią pyragą.

Į vidurį dėkite įdarą, o kraštus suspauskite apskritimu, kad susidarytų maišelis.

Beliašus kepkite aliejumi pateptoje keptuvėje po 5-7 minutes iš kiekvienos pusės.

Padažui grietinę sumaišyti su tarkuotu česnaku ir žolelėmis, pagal skonį druska ir pipirais.

Sodrus ir labai minkštas, sultingas viduje beliašai su tokiu padažu yra paprasta, bet labai skani vakarienė.

JUMS TAIP PAT PATIKS

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas