Labiausiai paplitę receptai visada pasirodo patys skaniausi ir, kaip bebūtų keista, jie nenuobodžiauja ir yra ruošiami dažniausiai. Tai priedas prie arbatos gėrimo – tinginiai pyragėliai su dešra ir žolelėmis, nuo to tikrai nepavargsite
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
- kefyras, 120 ml;
- kiaušiniai, 1 vnt;
- cukraus, 1 šaukštelis;
- žiupsnelis druskos;
- dešra, 100 g;
- žalumynai, pagal skonį;
- miltų, apie 250 g;
- soda, 0,5 g.
Gaminimo procesas
Kambario temperatūros kefyrą sumaišyti su druska ir cukrumi, kiaušiniu ir išmaišyti iki vientisos masės.
Bet kokią dešrą supjaustykite kubeliais, taip pat smulkiai supjaustykite pasirinktus žalumynus ir suberkite į kefyrą.
Taip pat galite pridėti picos prieskonių ar Provanso žolelių, kad pyragaičių skonis būtų panašus į picą.
Miltus persijokite ir sumaišykite su soda, supilkite į mišinį ir minkykite tirštą tešlą.
Masė bus šiek tiek lipni, tad norėdami dirbti su ja stalą ir rankas patepkite augaliniu aliejumi.
Tešlą lengvai iškočiokite į storą plokščią pyragą ir supjaustykite trikampiais.
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir išdėliokite pyragėlius.
Kepkite ant silpnos ugnies, uždengę, iki auksinės rudos spalvos iš abiejų pusių.
Tokius purius, minkštus ir sočius pyragus galima paruošti su pjaustytais kiaušiniais ir žolelėmis, ryžiais ir žaliaisiais svogūnais, grybais ir kt.