Kvepiantys kepiniai yra raktas į bet kurios kepyklos sėkmę. Nedaug kepėjų gali pasigirti puikiais bandelių ir pyragų receptais. Kaip rodo praktika, norint pagaminti unikalius purius pyragus, reikia ilgai dirbti su gaminimo algoritmais.
Šis patarimas tinka ne tik pyragams ir bandelėms gaminti. Be šių rūšių miltinių gaminių, yra ir paplotėlių.
Jie aktualūs daugiausia Centrinėje Azijoje. Skaniausi papločiai ruošiami Armėnijoje, Gruzijoje ir Uzbekistane. Stengsimės priartėti prie Vidurinės Azijos virėjų įgūdžių lygio.
Ingredientai:
- Vanduo – 25 ml;
- Pienas – 250 ml;
- Druska – šaukštelis;
- Miltai – 800 g;
- Kepimo milteliai – šaukštelis;
- Mėsa – 400 g;
- Svogūnai – 3 vnt.;
- Sviestas – 150 g.
Gaminimo procesas:
Pieną supilkite į šiltą vandenį, įberkite druskos ir kepimo miltelių, išmaišykite. Miltus persijokite į pieno mišinį, iš pradžių mentele, o paskui rankomis minkykite tešlą.
Suformuotą bandelę valandai palikite po celofanu ir rankšluosčiu šiltoje vietoje. Šiuo metu svogūną reikia supjaustyti plonomis plunksnomis, sumaišyti su smulkiai supjaustyta mėsa ir pagal skonį įberti druskos.
Tešlą padalinkite į 4 lygias dalis, kiekvieną atskirai iškočiokite į didelį apvalų ploną sluoksnį. Du sluoksnius sutepkite lydytu sviestu, išdėliokite dalį mėsos ir svogūnų įdaro.
Sluoksnius su įdaru uždenkite kitais sluoksniais, paviršių patepkite likusiu sviestu.
Abu sluoksnius su įdaru reikia susukti į ritinėlius, iš kurių vėliau reikia susukti į sraiges.
Padėkite šias sraiges ant kepimo skardos, išklotos pergamentu, ir susukite į storą plokščią pyragą.
Gautus pyragus reikia patepti kiaušiniu.
Pyragus reikia kepti 170 laipsnių orkaitėje iki auksinės rudos spalvos.
Rezultatas – sotūs ir kvapnūs paplotėliai su mėsa. Tai geras įprastų pyragų pakaitalas.