Home » Receptai » Neįtikėtinai lengvas ir skanus pyragas. Tobulas obuolių pyrago receptas

Neįtikėtinai lengvas ir skanus pyragas. Tobulas obuolių pyrago receptas

by admin

Pyragas su obuolių įdaru labiau panašus į orų pyragą, kuris tiesiog tirpsta burnoje. Produktų rinkinys minimalus, gaminimo laikas minimalus, o rezultatas tiesiog skanus.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

  • kiaušiniai, 3 vnt;
  • cukrus, 150 g;
  • žiupsnelis druskos;
  • vanilinas;
  • natūralaus jogurto arba grietinės, 125 g;
  • rafinuotas augalinis aliejus, 70 ml;
  • citrinos sultys, 1 valgomasis šaukštas;
  • miltai, 230 g;
  • kepimo milteliai, 10 g;
  • obuoliai, 2 vnt.

Gaminimo procesas

Kiaušinius sumaišykite su žiupsneliu druskos ir išplakite iki purumo.

Po truputį suberkite cukrų ir plakite, kol masė taps puri ir tiršta. Jei norite, įpilkite vanilės.

Įpilkite tiršto jogurto arba sodrios grietinės ir išplakite.

Įpilkite augalinio aliejaus ir citrinos sulčių ir sumaišykite.

Miltus persijokite, sumaišykite su kepimo milteliais ir dalimis suberkite į masę, užminkykite tirštą ir vientisą tešlą.

Obuolius supjaustykite plonais griežinėliais.

Uždenkite formą pergamentu ir išpilkite tešlą.

Išdėliokite obuolių sluoksnį, jei norite, pabarstykite cukrumi ir cinamonu, išdėliokite sviesto gabalėlius.

Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 40 – 45 minutes, tačiau atsižvelkite į savo orkaitės ypatybes.

Pyragą vėsinkite keptuvėje apie 20 minučių, tada perkelkite į lėkštę ir atvėsinkite.

Pamatysite, kokia puri, minkšta ir drėgna tešla, koks gintarinis tapo obuolių įdaras. Tai ne pyragas, tai tiesiog nuostabus skanėstas.

JUMS TAIP PAT PATIKS

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas