Gražus ir originalus skanėstas, sveikas ir labai švelnus. Šį patiekalą galite pasigaminti šventei ir tikrai neapsiriksite, patiks visiems.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
- varškės, 500 g;
- lydytas sviestas, 80 g;
- kiaušiniai, 4 vnt;
- cukraus, 80 g arba 100 pagal skonį;
- vanilinas;
- citrusinių vaisių žievelės, ciberžolė;
- citrinos sultys, 2 šaukštai;
- aguonos, 30 g;
- bet kokių džiovintų vaisių pagal skonį, 150 g.
Gaminimo procesas
Varškę sumaišykite su lydytu sviestu, cukrumi, citrinos sultimis, žievele ir vanilinu.
Sumaišykite mišinį maišytuvu.
Suberkite miltus arba krakmolą arba manų kruopas.
Įmuškite po 1 kiaušinį, kiekvieną kartą gerai išmaišykite.
Atidėkite šiek tiek tešlos ir sumaišykite su aguonomis.
Likusią dalį sumaišykite su cukruotais vaisiais ir džiovintų vaisių gabalėliais.
Formą išklojame pergamentu ir supilame mišinį su aguonomis, išlyginame ir ant viršaus pilame tešlą su įdarais.
Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 40 minučių, bet pažiūrėkite į orkaitę ir patikrinkite, ar ji yra pasirengusi.
Išdėliokite pyragą, atvėsinkite ir patiekite.
Jei norite, šokoladą galite ištirpinti ir užpilti ant pyrago viršaus.