Tokie švelnūs ir minkšti, kreminiai lietiniai su įvairiais įdarais yra mūsų šeimos, tradicinis patiekalas. O patys skaniausi gaminami su varške.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
- kiaušiniai, 10 vnt;
- bulvių krakmolo, 10 v.š.;
- pienas, 1 l;
- druskos, 1 šaukštelis;
- cukraus, 2 v.š.;
- augalinis aliejus, 2 valg.
Norėdami paruošti įdarą, jums reikės :
- varškės, 1 kg;
- kiaušiniai, 2 vnt;
- cukraus, 4 v.š.
- sviesto, 200 g.
Gaminimo procesas
Kiaušinius išplakti su druska ir cukrumi.
Suberkite krakmolą ir išmaišykite šluotele.
Supilkite kambario temperatūros pieną ir išmaišykite.
Įpilkite augalinio aliejaus, sumaišykite ir palikite 10 minučių.
Patarimas: palikite tešlą taip, kad blynai išeitų ploni.
Kepkite keptuvėje po pusę minutės iš kiekvienos pusės.
Varškę sumaišykite su cukrumi ir kiaušiniais.
Blynus prikimškite varške ir dėkite į kepimo formą.
Ištirpinkite sviestą ir keptuvėje sutepkite blynus.
Uždenkite folija ir troškinkite 160 laipsnių temperatūroje apie 1 valandą.
Patiekite paprastą (jie gausiai susigėrė sviestą) arba su grietine.