Home » Receptai » Nieko skanesnio dar nevalgėt. Gaminu lietinius pagal savo prosenelės receptą

Nieko skanesnio dar nevalgėt. Gaminu lietinius pagal savo prosenelės receptą

by Aurelijus A

Tokie švelnūs ir minkšti, kreminiai lietiniai su įvairiais įdarais yra mūsų šeimos, tradicinis patiekalas. O patys skaniausi gaminami su varške.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

  • kiaušiniai, 10 vnt;
  • bulvių krakmolo, 10 v.š.;
  • pienas, 1 l;
  • druskos, 1 šaukštelis;
  • cukraus, 2 v.š.;
  • augalinis aliejus, 2 valg.

Norėdami paruošti įdarą, jums reikės :

  • varškės, 1 kg;
  • kiaušiniai, 2 vnt;
  • cukraus, 4 v.š.
  • sviesto, 200 g.

Gaminimo procesas

Kiaušinius išplakti su druska ir cukrumi.

Suberkite krakmolą ir išmaišykite šluotele.

Supilkite kambario temperatūros pieną ir išmaišykite.

Įpilkite augalinio aliejaus, sumaišykite ir palikite 10 minučių.

Patarimas: palikite tešlą taip, kad blynai išeitų ploni.

Kepkite keptuvėje po pusę minutės iš kiekvienos pusės.

Varškę sumaišykite su cukrumi ir kiaušiniais.

Blynus prikimškite varške ir dėkite į kepimo formą.

Ištirpinkite sviestą ir keptuvėje sutepkite blynus.

Uždenkite folija ir troškinkite 160 laipsnių temperatūroje apie 1 valandą.

Patiekite paprastą (jie gausiai susigėrė sviestą) arba su grietine.

REKLAMA

REKOMENDUOJAMI VIDEO

TAIP PAT SKAITYKITE

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas