Home » Receptai » Nieko skanesnio dar nevalgėt. Gaminu lietinius pagal savo prosenelės receptą

Nieko skanesnio dar nevalgėt. Gaminu lietinius pagal savo prosenelės receptą

by admin

Tokie švelnūs ir minkšti, kreminiai lietiniai su įvairiais įdarais yra mūsų šeimos, tradicinis patiekalas. O patys skaniausi gaminami su varške.

REKLAMA

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

  • kiaušiniai, 10 vnt;
  • bulvių krakmolo, 10 v.š.;
  • pienas, 1 l;
  • druskos, 1 šaukštelis;
  • cukraus, 2 v.š.;
  • augalinis aliejus, 2 valg.

Norėdami paruošti įdarą, jums reikės :

  • varškės, 1 kg;
  • kiaušiniai, 2 vnt;
  • cukraus, 4 v.š.
  • sviesto, 200 g.

Gaminimo procesas

REKLAMA

Kiaušinius išplakti su druska ir cukrumi.

Suberkite krakmolą ir išmaišykite šluotele.

Supilkite kambario temperatūros pieną ir išmaišykite.

REKLAMA

Įpilkite augalinio aliejaus, sumaišykite ir palikite 10 minučių.

Patarimas: palikite tešlą taip, kad blynai išeitų ploni.

Kepkite keptuvėje po pusę minutės iš kiekvienos pusės.

Varškę sumaišykite su cukrumi ir kiaušiniais.

REKLAMA

Blynus prikimškite varške ir dėkite į kepimo formą.

Ištirpinkite sviestą ir keptuvėje sutepkite blynus.

Uždenkite folija ir troškinkite 160 laipsnių temperatūroje apie 1 valandą.

REKLAMA

Patiekite paprastą (jie gausiai susigėrė sviestą) arba su grietine.

JUMS TAIP PAT PATIKS

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas