Šis kepinių tipas pagrįstai laikomas vienu skaniausių, visada išeina gerai ir patinka visiems, kurie bando – su oru kremu jis pasirodo toks švelnus.
Norėdami paruošti kremą, jums reikės šių ingredientų:
- trynys, 1 vnt;
- pienas, 270 g;
- miltai, 30 g;
- krakmolas, 25 g;
- vanilinas;
- cukraus, 60 g.
Norėdami paruošti tešlą, jums reikia :
- kiaušiniai, 2 vnt;
- žiupsnelis druskos;
- cukrus, 110 g;
- augalinis aliejus, 100 ml;
- šilto pieno, 110 g;
- miltai, 280 g;
- kepimo milteliai, 18 g;
- vanilės;
- obuolys, 1 vnt.;
- razinos, 50 g;
- trynys, 1 vnt;
- pieno, 2 v.š.
Gaminimo procesas
Sumaišykite kiaušinį, krakmolą, miltus ir vanilę, pieną, cukrų, plakite mikseriu iki vientisos masės ir leiskite grietinėlei virti ant silpnos ugnies, nuolat maišydami. Virkite, kol sutirštės, nukelkite nuo ugnies ir atvėsinkite.
Kiaušinius sumaišykite su druska ir cukrumi, plakite mikseriu iki purios ir tirštos masės.
Supilkite rafinuotą augalinį aliejų ir plakite.
Įpilkite šilto pieno ir išplakite.
Miltus persijoti ir sumaišyti su kepimo milteliais, supilti į mišinį ir užminkyti tirštą tešlą.
Formą ištepkite sviestu ir išklokite tešlą.
Obuolius supjaustykite plonais griežinėliais.
Įdėkite kremą į maišelį, nupjaukite kampą ir išspauskite jį ant pyrago viršaus.
Pabarstykite razinomis ir išdėliokite obuolių skilteles, jas šiek tiek įpjaukite į tešlą.
Trynį išplakti su pienu ir aptepti pyrago viršų.
Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 40 – 50 minučių.
Išimkite pyragą ir atvėsinkite.
Sodrus, erdvus, su subtiliu kremu ir gintaro obuolio griežinėliais pyragas labiau primena pyragą, todėl drąsiai ruoškite jį savo svečiams.