Home » Receptai » Pamiršite apie beliašus ir čeburekus! Niekada nepavargstu juos gaminti, greitai paruošiami paplotėliai: miltai ir vanduo

Pamiršite apie beliašus ir čeburekus! Niekada nepavargstu juos gaminti, greitai paruošiami paplotėliai: miltai ir vanduo

by admin

Purūs ir aromatingi papločiai su mėsos įdaru, bet pagal skonį galite pagaminti bet kokį įdarą. Pavyzdžiui, varškė su žolelėmis ir sūriu.

REKLAMA

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

  • verdantis vanduo, 250 ml;
  • miltai, 500 g;
  • druskos;
  • augalinis aliejus, 1-2 šaukštai.

Norėdami paruošti įdarą, jums reikės :

  • malta mėsa iš bet kokios mėsos, 800 g;
  • druska, pipirai, prieskoniai;
  • žalieji svogūnai ir žalumynai pagal skonį.

Gaminimo procesas

REKLAMA

Išsijotus miltus sumaišykite su druska ir užpilkite verdančiu vandeniu.

Pirmiausia sumaišykite šaukštu, tada minkykite tešlą rankomis.

Įpilkite augalinio aliejaus ir minkykite tešlą. Jis turėtų pasirodyti minkštas ir lankstus. Uždenkite ir palikite 10 minučių.

REKLAMA

Maltą mėsą sumaišykite su smulkintais žaliais svogūnais ir žolelėmis.

Pagardinkite druska, pipirais, prieskoniais ir gerai išmaišykite iki vientisos masės.

Tešlą padalinkite į 5 – 6 dalis ir iškočiokite plonus plokščius papločius.

REKLAMA

Ant kiekvieno išdėliokite faršą, suimkite ratu ir lengvai iškočiokite kočėlu.

Papločius apkepkite sausoje keptuvėje arba įpylę nedidelį kiekį augalinio aliejaus.

Kepkite iš kiekvienos pusės iki auksinės rudos spalvos, galite uždengti dangčiu, kad įdaras gerai iškeptų.

REKLAMA

Kraudami pyragėlius galite patepti gabalėliu sviesto.

Galima patiekti kaip atskirą patiekalą arba kartu su šviežių daržovių salotomis.

JUMS TAIP PAT PATIKS

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas