Home » Receptai » Paprastas stebuklingo obuolių pyrago receptas. Jis tiesiog tirpsta burnoje!

Paprastas stebuklingo obuolių pyrago receptas. Jis tiesiog tirpsta burnoje!

by admin

Šiandien norime pasidalinti nuostabiu obuolių pyrago receptu, kuris yra ne tik minkštas ir sultingas, bet ir pasižymi ypatingu aromatu. Šis pyragas yra lengvai ir greitai pagaminamas, o dėl gausaus obuolių įdaro bei tešlos su augaliniu aliejumi ir kefyru, jis puikiai iškyla ir iškepa. Tai puikus kepinys, kurį galite ruošti beveik visus metus, ypač rudenį, kai obuoliai yra švieži ir gausūs.

Ingredientai:

  • 3 kiaušiniai
  • 170 g cukraus
  • 300 g miltų
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
  • 150 ml kefyro
  • 80 ml augalinio aliejaus
  • 300 g obuolių (nuluptų ir be sėklų)

Gaminimo procesas:

Ingredientų paruošimas: Prieš pradedant, rekomenduojama visus ingredientus išimti iš šaldytuvo likus 1,5–2 valandoms iki gaminimo, kad jie pasiektų kambario temperatūrą. Tai padės užtikrinti tolygų tešlos maišymą ir geresnį kepimo rezultatą. Obuolius nulupkite, pašalinkite sėklas ir supjaustykite norimo dydžio gabalėliais.

Kiaušinių ir cukraus plakimas: Dideliame dubenyje sumaišykite kiaušinius ir cukrų. Naudodami mikserį, plakite mišinį, kol jis taps šviesios spalvos ir purios konsistencijos. Tai gali užtrukti kelias minutes, tačiau šis žingsnis yra svarbus, siekiant suteikti pyragui lengvumo ir purumo.

Augalinio aliejaus ir kefyro pridėjimas: Į išplaktą kiaušinių ir cukraus mišinį įpilkite augalinio aliejaus ir kefyro. Gerai išmaišykite, kad ingredientai tolygiai pasiskirstytų. Augalinis aliejus suteikia pyragui drėgmės, o kefyras – minkštumo ir švelnumo.

Sausų ingredientų pridėjimas: Atskirame dubenyje sumaišykite miltus su kepimo milteliais. Šį mišinį palaipsniui įsijokite į skystų ingredientų dubenį, nuolat maišydami, kad nesusidarytų gumulėlių. Tešla turėtų būti vientisa ir šiek tiek tiršta, tačiau lengvai maišoma. Jei tešla atrodo per tiršta, galite pridėti šiek tiek daugiau kefyro, kad pasiektumėte norimą konsistenciją.

Obuolių pridėjimas: Du trečdalius paruoštų obuolių gabalėlių įmaišykite į tešlą. Likusius obuolius palikite pyrago viršui. Jei pageidaujate, obuolius galite pabarstyti cinamonu ar cukrumi, kad suteiktumėte papildomo skonio.

Tešlos supylimas į formą: Paruoštą tešlą supilkite į kepimo formą, kurią prieš tai ištepkite sviestu arba išklokite kepimo popieriumi, kad pyragas nepriliptų. Rekomenduojama naudoti 23 cm skersmens apvalią formą, tačiau galite pasirinkti ir kitokią, priklausomai nuo turimų priemonių.

Obuolių išdėstymas ant viršaus: Ant tešlos viršaus tolygiai išdėliokite likusius obuolių gabalėlius. Tai suteiks pyragui gražią išvaizdą ir papildomo skonio. Jei norite, galite obuolius pabarstyti trupučiu cukraus ar cinamono, kad jie karamelizuotųsi kepimo metu.

Kepimas: Įkaitinkite orkaitę iki 170 laipsnių Celsijaus. Įdėkite pyragą į orkaitę ir kepkite apie 50 minučių. Kepimo laikas gali skirtis priklausomai nuo jūsų orkaitės ir naudojamos kepimo formos dydžio. Norėdami patikrinti, ar pyragas iškepė, įsmeikite medinį iešmelį į pyrago centrą; jei ištraukus jis yra sausas ir švarus, pyragas yra paruoštas.

Atvėsinimas: Išimkite pyragą iš orkaitės ir leiskite jam šiek tiek atvėsti formoje, o tada perkelkite ant grotelių, kad visiškai atvėstų. Tai padės išvengti pyrago drėgmės kaupimosi apačioje ir užtikrins traškią plutelę.

Patiekimas: Atvėsusį pyragą galite pabarstyti cukraus pudra arba patiekti su šaukšteliu plakto grietinėlės ar vanilinio ledų. Tai puikus desertas prie puodelio arbatos ar kavos, tinkantis tiek kasdienai, tiek ypatingoms progoms.

JUMS TAIP PAT PATIKS

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas