Šiandien norime pasidalinti nuostabiu brizolių receptu – tai gardus mėsos patiekalas, kuris puikiai tinka tiek šiltas, tiek šaltas. Brizoliai yra sultingi, sotūs ir estetiškai patrauklūs, todėl jie gali tapti puikiu užkandžiu ar pagrindiniu patiekalu jūsų stalui.
Ingredientai:
- 5 vištų kiaušiniai
- 5 valgomieji šaukštai pieno
- 300 g maltos mėsos (pvz., kiaulienos ir vištienos mišinio)
- 10–15 žaliųjų svogūnų stiebelių
- 100 g kietojo sūrio
- 3 pomidorai
- 1 arbatinis šaukštelis augalinio aliejaus
- Žiupsnelis druskos
- Žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
Gaminimo procesas:
Paruošimas: Pradėkite nuo visų reikalingų ingredientų paruošimo. Jei naudojate maltos mėsos mišinį, pavyzdžiui, kiaulienos ir vištienos, įsitikinkite, kad mėsa yra šviežia ir kokybiška.
Kiaušinių plakimas: Į didelį dubenį įmuškite 5 kiaušinius. Įberkite žiupsnelį druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį. Plakite kiaušinius šluotele arba mikseriu, kol baltymai ir tryniai visiškai susimaišys. Tada įpilkite 5 valgomųjų šaukštų pieno (proporcija: 1 šaukštas pieno vienam kiaušiniui) ir gerai išmaišykite, kad gautumėte vienalytę masę.
Omleto blynų kepimas: Įkaitinkite keptuvę (apie 20 cm skersmens) ant vidutinės ugnies ir lengvai patepkite ją augaliniu aliejumi. Supilkite nedidelį kiekį kiaušinių mišinio į keptuvę, pakreipdami ją, kad mišinys tolygiai pasiskirstytų ir susidarytų plonas blynas. Kepkite apie 1 minutę, kol blyno kraštai pradės kilti ir taps auksinės spalvos. Tada atsargiai apverskite blyną mentele ir kepkite dar apie 30 sekundžių, kol kita pusė taip pat taps auksinė. Išimkite blyną iš keptuvės ir padėkite ant lėkštės. Pakartokite procesą su likusiu kiaušinių mišiniu, kol turėsite apie 10 omleto blynų.
Mėsos įdaras: Į dubenį sudėkite maltą mėsą. Smulkiai supjaustykite žaliuosius svogūnus ir pridėkite juos prie mėsos. Pagal skonį įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų. Gerai išmaišykite, kad ingredientai tolygiai pasiskirstytų.
Papildomi ingredientai: Sutarkuokite kietąjį sūrį stambia tarka. Pomidorus nuplaukite ir supjaustykite plonomis juostelėmis arba griežinėliais, pašalindami sėklas, jei pageidaujate.
Brizolių formavimas: Paimkite vieną omleto blyną ir ant jo vidurio uždėkite ploną sluoksnį maltos mėsos mišinio, palikdami apie 2 cm nuo kraštų laisvus. Ant mėsos sluoksnio pabarstykite šiek tiek tarkuoto sūrio ir uždėkite kelias pomidoro juosteles. Atsargiai susukite blyną į ritinėlį, pradedant nuo vieno krašto ir užbaigiant priešingu, kad įdaras būtų sandariai uždarytas viduje. Pakartokite šį procesą su likusiais blynais ir įdaru.
Kepimas orkaitėje: Paruoštus brizolius sudėkite į kepimo indą, sandariai vienas šalia kito, kad jie neišsivyniotų kepimo metu. Ant viršaus pabarstykite likusį tarkuotą sūrį, kad susidarytų skani pluta. Įkaitinkite orkaitę iki 170 laipsnių Celsijaus ir kepkite brizolius apie 20 minučių, kol sūris ištirps ir taps auksinės spalvos, o mėsa viduje bus pilnai iškepusi.
Patiekimas: Išimkite kepimo indą iš orkaitės ir leiskite brizoliams šiek tiek atvėsti. Patiekite juos šiltus kaip pagrindinį patiekalą su mėgstamomis daržovėmis ar salotomis. Jei norite, galite brizolius atvėsinti visiškai ir patiekti kaip šaltą užkandį, supjaustytą mažesniais gabalėliais. Tai puikus pasirinkimas piknikams ar šventiniam stalui.