Home » Receptai » Pusryčiai per 15 minučių. Ačiū mano kaimynei uzbekei ji pasiūlė skanų ir greitą receptą

Pusryčiai per 15 minučių. Ačiū mano kaimynei uzbekei ji pasiūlė skanų ir greitą receptą

by admin

Bulvių pyragai išpopuliarėjo XIX a. Tačiau mums atrodo, kad bulvių pyragai mūsų kultūroje gyvuoja daug ilgiau. Tai neįmanoma, nes ilgą laiką žmonės nežinojo, kaip tinkamai valgyti šią daržovę.

Į Europą bulvės buvo atvežtos apie XVI a. Daugelis žmonių pasodino jį kaip dekoratyvinį augalą. Tik po kurio laiko žmonės vietoj gėlių pradėjo valgyti bulvių gumbus.

Daržoves jie pradėjo dėti iš pradžių į salotas, paskui į sriubas. Manoma, kad mūsų šalyje bulvės buvo dedamos į kepinius. Nuo tada šis įdaras buvo vienas aktualiausių.

Ingredientai:

  • vanduo – 100 ml;
  • druska – šaukštelis;
  • augalinis aliejus – šaukštai;
  • krapai – pundelis;
  • miltai – 250 g;
  • bulvės – 2 vnt .;
  • sviestas – 50 g;
  • petražolės – pundelis.

Gaminimo procesas:

Į dubenį su vandeniu suberkite druską ir maišykite, kol granulės ištirps. Supilkite augalinį aliejų į pasūdytą vandenį ir vėl išmaišykite.

Smulkiai supjaustykite krapus, supilkite į pasūdytą vandenį, dalimis išsijokite miltus. Rankomis minkykite elastingą ir nelipnią tešlą, tada iškočiokite į ploną pyragą.

Bulves išvirkite iš anksto, nulupkite ir sutrinkite iki tyrės. Sumaišykite bulves su sviestu ir iš anksto supjaustytomis petražolėmis.

Būsimiems pyragams sluoksnių dydį matuojame pagal stiklinės skersmenį. Stikline išpjaukite apskritimą iš nedidelio papločio ir ant kiekvieno puslankio dėkite po šaukštą įdaro. Uždenkite tyrę antruoju puslankiu ir sandariai uždarykite.

Keptuvėje įkaitinkite 100 ml augalinio aliejaus ir supilkite į ją pyragėlius. Ant vidutinės ugnies apkepkite pyragėlius iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.

Rezultatas – greiti bulvių pyragėliai su žolelėmis. Taip pat iš šios tešlos galite gaminti mėsos ir grybų pyragus.

JUMS TAIP PAT PATIKS

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas