Pirmieji chačapuri paminėjimai siekia viduramžius. Tuo metu chačapuri buvo ruošiama kalnų kaimuose iš pačių paprasčiausių ingredientų: miltų, vandens, druskos ir, žinoma, sūrio.
Chačapuris greitai tapo populiariu patiekalu, patiekiamas pusryčiams, pietums ir vakarienei. Jie buvo sotūs ir skanūs, be to, juos lengva transportuoti. Dėl to jie buvo idealus pasirinkimas piemenims ir keliautojams.
Laikui bėgant khachapuri receptas pasikeitė ir tobulėjo. Skirtingi Gruzijos regionai turi savo unikalius chačapuri tipus.
Iškepkime tinginio chačapurį namuose.
Ingridientai:
- Lavašas – 6 apskritimai ir 1 didelis lapas;
- Mocarela – 150 g;
- Suluguni – 150 g;
- Sviestas – 80 g;
- itališkos žolės – 1,5 šaukštelio;
- Žalieji svogūnai – 100 g;
- Augalinis aliejus – 1 valgomasis šaukštas.
Gaminimo procesas:
Keptuvę ištepkite augaliniu aliejumi ir ant dugno padėkite didelį pita duonos lakštą. Ištirpinkite sviestą ir sutepkite pita duonos viršų.
Mocarelą ir suluguni sutarkuokite ant stambios trintuvės, smulkiai supjaustykite žaliuosius svogūnus. Ant pita duonos paviršiaus užpilkite ⅙ sūrio ir svogūno, pabarstykite itališkomis žolelėmis.
Uždenkite įdarą apvalia pita duona ir patepkite sviestu.
Panašiai padėkite kiekvieną pita duonos sluoksnį. Sudėjus visus sluoksnius į keptuvę, užlenkite didelės pita duonos kraštus.
Uždengtą chačapurį kepkite keptuvėje 7-10 minučių ant vidutinės ugnies. Tada apverskite chačapurį į kitą pusę naudodami plokščią lėkštę.
Khachapuri kepkite ant silpnos ugnies uždengę dangtį dar 3 minutes.
Pasirodo, traškus sūrus naminis chačapuris. Šis patiekalas pakeis klasikinį receptą jūsų šeimai.