Lavašas jau seniai tapo universaliu produktu, kuris naudojamas ruošiant pačius įvairiausius patiekalus. Jo dėka galite žymiai sutrumpinti gaminimo laiką ir išvengti stovėjimo virtuvėje su tešla.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
- plona pita duona, 3 lakštai;
- malta mėsa, 600 g;
- žalieji svogūnai, kekė, žalumynai;
- sūris, 250 g;
- kiaušinis, 1 vnt.;
- majonezo, 2 v.š.
Gaminimo procesas
Maltą mėsą sumaišykite su smulkintais žaliais svogūnais ir žolelėmis, prieskoniais, druska, pipirais ir majonezu.
Trys sūriai ant rupios trintuvės.
Įdarą padalinkite į 3 dalis ir dėkite ant kiekvieno lavašo lakšto, pabarstykite sūriu ir susukite į storus ritinėlius.
Sudėkite juos į formą ir užpilkite plaktu kiaušiniu.
Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 30 – 40 minučių. Pirmąsias 15 minučių galite kepti po pergamentu, kad viduje esantis sūris išsilydytų, o malta mėsa gerai iškeptų.
Vamzdeliai būna labai skanūs ir sotūs, į jų įdarą galima dėti įvairių priedų, daržovių ir grybų, virtos mėsos ir kumpio.