Orkaitėje kepti baklažanai su sūriu ir česnaku yra paprasti, greiti ir labai labai skanūs, aromatas užlies visą virtuvę.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
- baklažanai, 2 vnt;
- sūris 100 g;
- česnakas, 1 skiltelė. arba pagal skonį;
- grietinės arba majonezo, 2 šaukštai;
- druskos, pipirų, aromatinių žolelių ir žolelių.
Gaminimo procesas
Paimkite didelius baklažanus ir supjaustykite juos griežinėliais, bet ne labai plonais griežinėliais.
Pasūdykite juos ir palikite 10 minučių.
Paimkite sūrį pagal skonį ir sutarkuokite stambia tarka.
Grietinę arba majonezą sumaišykite su tarkuotu česnaku, prieskoniais, druska pagal skonį ir aromatingomis žolelėmis.
Baklažanus nuplauname švariu vandeniu ir nuvalome popieriniais rankšluosčiais, kad pašalintume drėgmės perteklių.
Baklažanus dėkite ant riebalais išteptos kepimo skardos.
Sutepkite česnakiniu padažu.
Pabarstykite juos sūriu.
Kepkite 10-15 minučių 200 laipsnių temperatūroje.
Norėdami patiekti, galite juos susukti į suktinukus ir gražiai sudėti į lėkštę.
Kad šis užkandis būtų dar originalesnis, kartais ant baklažanų, apteptų padažu, uždedu iš anksto apkeptų pievagrybių griežinėlių, o paskui sūrio – labai skanu. Kaip pasirinkimas – malta mėsa, kumpio griežinėliai, krūtinėlė, virta vištiena ir kt. Baklažanai yra geri, nes yra neutralaus skonio, todėl gali būti derinami su įvairiais maisto produktais.