Kvapus ir sotus, labai skanus ir gražus užkandinis pyragas iš cukinijų su česnakiniu sluoksniu. Viskas paruošiama paprastai ir greitai, papuoškite vyšniniais pomidoriukais arba pagal savo skonį.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
- cukinijos, 600 g;
- kiaušiniai, 2 vnt;
- svogūnas, 200 g;
- pomidorai, 3 vnt;
- miltai, 40 g;
- druska;
- grietinė ir majonezas po 60 g;
- česnakas, 3 skiltelės;
- krapai.
Gaminimo procesas
Ant stambios trintuvės sutarkuojame tris cukinijas, pasūdome ir paliekame. Tada masę gerai išspauskite.
Svogūną supjaustykite mažais kubeliais.
Pomidorus supjaustykite plonais griežinėliais.
Padažui majonezą sumaišyti su grietine ir tarkuotu česnaku, krapais.
Pakepinkite svogūną iki auksinės rudos spalvos ir įberkite šiek tiek druskos. Leiskite atvėsti.
Cukinijų masę sumaišyti su kiaušiniais ir miltais, išminkyti iki vientisos masės.
Iš cukinijų tešlos kepame 5 blynus.
Blynus atvėsinkite.
Kiekvieną blyną patepkite česnakiniu padažu ir ant viršaus uždėkite pomidorų griežinėlius.
Tortą formuojame, o viršų taip pat patepame padažu ir pagal savo skonį papuošiame įvairiomis daržovėmis ir žolelėmis.
Užkandžių pyragą padėjau į šaldytuvą, kad atvėstų ir šiek tiek pavirinu.
Taip pat į savo užkandį pagal skonį galite pridėti keptų grybų ir kitų produktų.