Mėsos ir tešlos derinimo idėja yra gana paprasta. Buvo akivaizdu, kad anksčiau ar vėliau šis derinys atsiras kulinarijoje. Be to, buvo galima nuspėti, kad mėsos pyragų vystymasis dar ilgai nesustos.
Dabar mėsos kepinių pavyzdžių galite rasti visose pasaulio šalyse. Prisiminkime australišką mėsos pyragą, echpochmak tarp totorių ir baškirų arba tradicinę rusišką kulebjaką.
Žinome vieną iš skanaus maltos mėsos pyrago receptų. Norime pasidalinti su jumis!
Ingredientai:
- 500 gramų maltos kiaulienos;
- lemputė;
- Kiaušinis;
- sluoksniuotos tešlos;
- druskos;
- muskato riešutas;
- kvapieji pipirai, juodi;
- džiovinti česnakai ir džiovintos petražolės;
- apelsinų žievelės;
- Sezamas.
Gaminimo procesas:
Smulkiai supjaustykite svogūną ir sumaišykite su kiaulienos faršu. Įberkite šviežiai maltų juodųjų pipirų, taip pat šiek tiek kvapiųjų pipirų. Jei norite, galite įdėti aitriosios paprikos.
Kitas ingredientas yra česnakas. Galite naudoti džiovintą arba šviežią. Naudojame pusę šaukšto džiovinto česnako. Taip pat pridėkite džiovintų petražolių. Užtenka vieno arbatinio šaukštelio.
Muskato riešutas recepte nebus nereikalingas. Taip pat įtarkuojame šiek tiek apelsino žievelės, ji puikiai dera su kiauliena. Įberkite druskos ir viską gerai išmaišykite.
Sluoksniuotą tešlą dėkite ant stalo ir lengvai iškočiokite. Sluoksnio storis 2-3 milimetrai. Kad tešla neliptų, naudojame miltus.
Uždenkite kepimo skardą pergamentu, perkelkite tešlos sluoksnį, o į centrą įdėkite mėsos įdarą. Tolygiai paskirstykite faršą, bet palikite šiek tiek tešlos aplink kraštus. Tuščias dalis aptepkite kiaušinių mišiniu.
Dabar apvyniokite pyragą ir uždarykite kraštus. Viršų aptepkite kiaušiniu, pabarstykite sezamo sėklomis ir druska.
Pašaukite į orkaitę kepti 180 laipsnių temperatūroje. Užteks 30-40 minučių.
Pyragas gavosi skanus ir gražiai pateiktas. Pabandykite virti pagal mūsų receptus!