Plikyta tešla laikoma vienu geriausių receptų, ji puikiai formuojasi, išlaiko formą, dera su saldžiais ir pikantiškais įdarais, ilgai išlieka minkšta ir šviežia.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
- verdantis vanduo ir vanduo kambario temperatūroje, po 200 ml;
- miltų, apie 550 g;
- sausos mielės, 7 g;
- druskos, 1 šaukštelis;
- cukraus, 1 valgomasis šaukštas;
- augalinis aliejus, 0,5 stiklinės.
Norėdami paruošti įdarą, paimkite:
- bulvės, 1 kg;
- svogūnai ir morkos 1 vnt.;
- virti grybai, 400 g;
- augalinis aliejus, 6 šaukštai;
- druskos, pipirų, žolelių.
Gaminimo procesas
Ištirpinkite druską ir cukrų kambario temperatūros vandenyje.
Miltus persijoti ir trečdalį supilti į šią skystą masę, išmaišyti iki vientisos masės.
Palaipsniui užpilkite verdančiu vandeniu ir išmaišykite.
Sudėkite mieles ir išmaišykite.
Suberkite miltus ir minkykite tešlą. Kai jis taps šiltas, minkykite rankomis, supilkite augalinį aliejų.
Uždenkite tešlą ir palikite šaldytuve 1 valandai. Jei neturite laiko, palikite tešlą ant stalo 30 minučių.
Įdarui išverdame bulves ir išverdame į tyrę su pakepintais svogūnais ir morkomis, smulkiai pjaustytais grybais. Grybų negalima virti, o kepti. Į įdarą suberkite krapus, pipirus ir išmaišykite.
Suformuojame pyragėlius ir kepame keptuvėje augaliniame aliejuje iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
Tešla tiesiog nuostabi, minkšta ir puri, nesugeria aliejaus, ilgai išlieka šviežia.