Žaliuosius žirnelius žmonės paprastai prisimena tik tada, kai reikia numesti svorio. Kasdieniame gyvenime šį gaminį mažai žmonių naudoja kaip garnyrą ar pagrindinį patiekalą. Veltui, nes žirniai yra organizmui naudingų baltymų, vitaminų ir mineralų šaltinis.
Be naudingų savybių, žirniai tapo pirmuoju produktu paveldimumo tyrimams. Tikriausiai prisimenate, kaip mokykloje biologijos pamokoje nagrinėjote keistas paveldimumo problemas. Ten paveldimumo procesas buvo parodytas būtent žirniuose.
Žirnių vertė taip pat svarbi ne tik mokslui. Kulinarijoje žirniai naudojami nepaprastiems patiekalams gaminti.
Mes jums pasakysime, kaip gaminti blynus iš žirnių.
Ingredientai:
- konservuoti žirniai – 400 g;
- miltai – 230 g;
- kiaušiniai – 2 vnt .;
- kepimo milteliai – šaukštelis;
- druska – ½ šaukštelio;
- kefyras – 200 ml.
Gaminimo procesas:
Iš žirnių nupilkite skystį ir sutrinkite juos kartu su kiaušiniais iki tyrės. Į žirnių mišinį suberkite druską ir kepimo miltelius, supilkite kefyrą ir išmaišykite.
Į žirnių mišinį įsijokite miltus ir užminkykite tešlą.
Būtina pašildyti augalinį aliejų keptuvėje ir išdėlioti tešlos dalis. Ant vidutinės ugnies apkepkite blynus iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
Tai puikus patiekalas norint pradėti sveikai maitintis.
Jame nėra papildomų kalorijų, kurios pakenks jūsų figūrai.