Home » Receptai » Tiek pragyvenau ir nežinojau. Kaimynė uzbekė pasidalino pyragėlių receptu: minkšti ir skanūs ir kitą dieną

Tiek pragyvenau ir nežinojau. Kaimynė uzbekė pasidalino pyragėlių receptu: minkšti ir skanūs ir kitą dieną

by admin

Dažnai tešla pyragams gaminama su mielėmis. Sausų mielių fermentacijos aktyvumas yra mažesnis, todėl recepte naudojamas mažesnis kiekis nei naudojant įprastas mieles. Tai vienas iš gaminio privalumų.

REKLAMA

Pyragus siūlome ruošti dviem būdais: keptuvėje ir orkaitėje. Išbandykite! Rezultatas bus purus ir minkštas.

Ingredientai:

  • Miltai – 700 gr.;
  • momentinės sausos mielės – 10 g;
  • Vanduo – 500 ml;
  • Cukrus – Valg. šaukšt;
  • Druska – šaukštelis;
  • Augalinis aliejus – 3 šaukštai.

Užpildo ingredientai:

REKLAMA
  • Kopūstai – 500 gr.;
  • Svogūnai – 150 gr.;
  • Morkos – 200 gr.;
  • Pomidorų padažas – 2 šaukštai;
  • Druska;
  • Pipirai.

Gaminimo procesas:

Pradedame nuo įdaro paruošimo. Smulkiai supjaustykite pusę kopūsto galvos. Du svogūnus supjaustykite mažais kubeliais. Morkoms naudojame smulkią tarka.

Paimkite keptuvę su nepridegančia danga. Supilkite augalinį aliejų, suberkite svogūną ir pakepinkite minutę. Tada suberkite morkas ir virkite dar 4 minutes. Sudėkite kopūstą į keptuvę. Virkite atidarę dangtį 5 minutes.

REKLAMA

Jei visi kopūstai netelpa, galite dėti dalimis.

Druska ir pipirai pagal skonį. Įpilkite du šaukštus pomidorų padažo. Uždenkite dangčiu ir troškinkite, kol iškeps.

Norėdami paruošti tešlą, į gilų dubenį supilkite tris šaukštus miltų. Įpilkite druskos, cukraus ir augalinio aliejaus.

Supilkite 250 ml verdančio vandens. Išmaišykite ir palikite, kol atvės.

REKLAMA

Dabar įpilkite dar 250 ml šiek tiek šilto vandens. Pridėti mieles. Suberkite likusius išsijotus miltus ir minkykite tešlą.

Sutepkite stalą ir rankas augaliniu aliejumi. Nuimkite 90 gramų tešlos ir iškočiokite į rutuliukus. Uždenkite virtuviniu rankšluosčiu ir palaukite 5 minutes.

Rankomis padarykite paplotį ir į centrą dėkite įdarą. Padarykite pyragą ir sandariai suspauskite kraštus.

REKLAMA

Vienus produktus galima kepti, kitus kepti.

Kepimo skardą lengvai sutepkite augaliniu aliejumi ir išdėliokite gabalėlius. Viršų galite patepti tryniu, pienu ar karšta arbata.

Kepimui įkaitinkite keptuvę su aliejumi. Kepkite ant silpnos ugnies iš abiejų pusių.

Kai iškeps, perkelkite ant popierinio rankšluosčio.

REKLAMA

JUMS TAIP PAT PATIKS

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas