Mums net istorijos pamokose pasakojama apie bulves. Tai tokia reikšminga daržovė žmogaus gyvenime. Tačiau iš pradžių požiūris į bulves nebuvo itin teigiamas. Europoje ši daržovė buvo vartojama tik XIX amžiuje, nors į žemyną ji buvo atvežta atradus Ameriką.
Kas sukėlė tokį didelį nemeilę bulvėms?
Faktas yra tas, kad valstiečiai ir paprasti ūkininkai nežinojo, kaip tinkamai naudoti ir virti bulves. Be to, mūsų šalyje buvo tradicinių šios daržovės analogų. Valstiečių šeimos valgė rūtus ir ropes, neketino pereiti prie naujagimių.
Vienu metu šią daržovę žmonėms primetė didikai.
Dabar mums sunku įsivaizduoti gyvenimą be šios daržovės. Be to, yra šimtai biudžeto variantų, kaip jį parengti. Parodysime vieną iš sočių blynų variantų.
Ingredientai:
- svogūnai – vnt.;
- majonezas – 3 šaukšteliai;
- bulvės – 6 vnt .;
- česnakai – 2 skiltelės;
- kiaušiniai – 3 vnt .;
- sūris – 100 g;
- miltai – 3 šaukštai.
Gaminimo procesas:
Porą kiaušinių reikia kietai išvirti, iš anksto atvėsinti ir nulupti. Svogūną supjaustykite ketvirčio žiedais, o nuluptas bulves stambiai sutarkuokite.
Sumaišykite bulves ir svogūnus, į masę įmuškite kiaušinį, pagal skonį įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų. Bulvių mišinį reikia gerai išmaišyti, į jį įsijoti miltus ir išminkyti į tešlą panašią medžiagą.
Išvirtus kiaušinius ir sūrį sutrinkite ant smulkios trintuvės, sumaišykite su majonezu ir sumaišykite. Per presą perleistas česnako skilteles integruojame į mišinį.
Iš bulvių tešlos formuojame nedidelius pyragėlius. Blynus apkepkite keptuvėje su augaliniu aliejumi iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
Kai viena pusė apkeps, galima dėti sūrio mišinį. Keptuvę su bulviniais blynais uždenkite dangčiu ir troškinkite ant silpnos ugnies 5 minutes.
Kreminis sūris kartu su keptomis bulvėmis suteikia skanų rezultatą.
Jei bulvinius blynus apibarstysite žolelėmis, jie taps dar pikantiškesni.