Rekomenduoju jums šią vasarą, lengvą, labai skanų patiekalą – didelius cukinijų pyragus, kuriems galite sugalvoti pačių įvairiausių įdarų.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
- cukinijos, 1 vnt;
- kiaušiniai, 2 vnt;
- miltų, 3 v.š.;
- česnakai, 1 skiltelė;
- krapai;
- druska, pipirai, aromatinės žolelės ir prieskoniai;
- saulėgrąžų, 2 v.š.
Gaminimo procesas
Jaunas cukinijas rinkitės taip, kad galėtumėte jas visas sutarkuoti ir neskinti didelių sėklų.
Sutarkuokite stambia tarka ir sumaišykite su kiaušiniais.
Suberkite tarkuotą česnaką – naudokite pagal skonį.
Pagal skonį įberkite smulkiai pjaustytų krapų ir kitų žolelių.
Suberkite miltus: žiūrėkite masės konsistenciją, berkite miltų tiek, kad masė būtų tiršta, joje neturi būti sulčių.
Paprikos, įberkite aromatinių žolelių ir prieskonių bei saulėgrąžų.
Įkaitinkite keptuvę, patepkite ją augaliniu aliejumi ir ištepkite tiek mišinio, kad susidarytų didelis plokščias keptuvės skersmens pyragas.
Kepkite ant silpnos ugnies, uždengę, apie 3 – 5 minutes, apverskite lėkštės pagalba ir pakepinkite dar kelias minutes. Šiuo metu pasūdykite tortiliją.
Papločius galite patiekti tiesiog su grietinės, majonezo, česnako ir krapų padažu arba sugalvoti įdarą ir papločius susukti į vamzdelį. Pavyzdžiui, paimkite tarkuotą lydytą sūrį su česnaku, virtu kiaušiniu, krapais ir majonezu.