Jei nežinote, ką gaminti pusryčiams ar kaip greitai užkąsti, naudokite šį paprastą bulvių patiekalo receptą. Pasirodo, beveik kaip bulvių pica.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
- bulvės, 600 g;
- bet kokia dešra, 350 g;
- kiaušiniai, 4 vnt;
- druska, pipirai, prieskoniai, aromatinės žolelės;
- žalieji svogūnai ir krapai;
- kukurūzų krakmolas, 3 šaukštai;
- augalinis aliejus, 40 ml;
- sūris, 100 g.
Gaminimo procesas
Bulves nulupkite, nuplaukite ir sutarkuokite stambia tarka. Užpildykite šaltu vandeniu ir nuplaukite krakmolo perteklių, nupilkite vandenį ir gerai išspauskite masę.
Trys sūriai ant rupios trintuvės.
Taip pat trys dešrelės.
Kiaušinius pasūdykite, pipiruokite, pagal skonį įberkite įvairių prieskonių ir aromatinių žolelių, išmaišykite iki vientisos masės.
Svogūną ir kitus žalumynus pagal skonį smulkiai supjaustykite ir sumaišykite su kiaušinių mišiniu.
Bulvių mišinį sumaišykite su dešra, suberkite krakmolą ir išmaišykite.
Į bulvių mišinį įmuškite kiaušinius ir žoleles ir išmaišykite.
Keptuvę ištepkite aliejumi ir supilkite mišinį, uždenkite dangčiu ir kepkite iš vienos pusės 10 minučių ant silpnos ugnies.
Naudodami lėkštę apverskite ją į kitą pusę ir taip pat kepkite po dangčiu.
Likus kelioms minutėms iki kepimo pabaigos, pabarstykite tarkuotu sūriu. Uždenkite dangčiu ir kepkite, kol sūris išsilydys.
Prieš patiekiant apibarstyti krapais.
Patiekalą galite patiekti su grietine, įvairiais naminiais padažais, šviežių daržovių salotomis. Taip pat į patį troškintuvą galite dėti įvairių produktų pagal savo skonį.