Home » Receptai » Tik 30 minučių ir paruošta. Skanus ir nebrangus mėsos pyragas: užteks didelei šeimai

Tik 30 minučių ir paruošta. Skanus ir nebrangus mėsos pyragas: užteks didelei šeimai

by admin

Šio recepto privalumas – ne tik gaminimo greitis, bet ir nuostabus skonis, minkšta ir puri tešla. Pyragas gaunasi maistingas, aromatingas, pakankamai gausiai šeimai.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

  • miltai, 400 g;
  • druskos ir cukraus po 1 arbatinį šaukštelį;
  • šiltas vanduo arba šiltas pienas, 250 ml;
  • minkšto sviesto, 50 g;
  • malta mėsa, 400 g;
  • česnakai, druska, pipirai, prieskoniai, žolelės pagal skonį;
  • svogūnas, 2 vnt;
  • bulvės, 4 vnt.

Gaminimo procesas

Išsijotus miltus sumaišyti su druska ir cukrumi, įpilti šilto pieno arba vandens, išmaišyti.

Sudėkite minkštą sviestą ir užminkykite vienalytę tešlą.

Tešlą padalinkite į 8 dalis, uždenkite plėvele ir palikite ant stalo 20 min.

Įdarui bulves išvirkite pasūdytame vandenyje ir apverskite tyrele su sviestu.

Maltą mėsą pagardinkite druska, pipirais ir prieskoniais, pakepinkite augaliniame aliejuje, suberkite svogūno kubelius ir susmulkintą česnaką.

Formą su šonais ištepkite aliejumi ir išdėliokite: tešlos sluoksnį, patepkite sviestu ir dėkite bulvių įdarą, tešlos sluoksnį su sviestu ir mėsos įdarą. Tokiu būdu kaitaliojame ir surenkame visą pyragą.

Paskutinis sluoksnis yra tešla. Patepkite tryniu ir supjaustykite pyragą porcijomis, kad geriau iškeptų.

Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 35 – 40 minučių.

Leiskite pyragui šiek tiek atvėsti formoje ir tada išimkite gabalėlius ant lėkštės.

Šis sotus ir kvapnus pyragas gali būti patiekiamas kaip priedas prie įvairių patiekalų ir salotų. Įdarus rinkitės pagal savo skonį, pavyzdžiui, labai skanu su grybais ir virta vištiena bei sūriu.

JUMS TAIP PAT PATIKS

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas