Tinginio kopūsto suktinukai stiklainyje – tai tinginio kopūstų suktinukų paruošimo būdas, kai iš maltos mėsos ir ryžių suformuoti kotletai su daržovėmis dedami į stiklainį ir troškinami vandens keptuvėje.
Paprastai šiam patiekalui ruošti naudojamas 2-3 litrų talpos stiklinis indas, kuris dedamas į karšto vandens puodą, uždengiamas dangčiu ir troškinamas ant silpnos ugnies valandą ar ilgiau.
Patiekalas atrodo šiek tiek neįprastas, tačiau yra populiarus daugelyje šeimų. Tai gali išspręsti vakarienės problemą, kai visiškai nėra laiko gaminti.
Kartu paruošime tinginio kopūsto suktinukus į stiklainį
Ingridientai:
- kiauliena – 5 kg;
- svogūnas – 1 kg;
- morkos – 1 kg;
- kopūstai – 5 kg;
- ryžiai – 1 kg;
- druska – 150 g;
- mėsos prieskoniai – 15 g;
- paprika – 5 g;
- riebalai – 50 g;
- pomidorų pasta – 400 g.
Gaminimo procesas:
Kiaulieną ir riebalus supjaustykite mažais kubeliais ir kepkite keptuvėje augaliniame aliejuje, kol iškeps. Kopūstą supjaustome nelabai smulkiai, morkas sutarkuojame stambia tarka.
Į keptuvę sudėkite trečdalį kopūstų ir ant jo sudėkite ½ mėsos. Mėsą uždenkite kopūstais ir pabarstykite likusia mėsa. Ant mėsos sluoksnio vėl dėkite kopūstą ir morkas.
Svogūną supjaustykite mažais kubeliais ir keptuvėje sumaišykite su paprika ir mėsos prieskoniais. Pakepinkite svogūną, kol suminkštės, supilkite pomidorų pastą, truputį vandens, išmaišykite.
Į kopūstą ir mėsą suberkite pakepintus svogūnus, pasūdykite ir išmaišykite. Į mišinį supilkite nuplautus ryžius ir vėl išmaišykite ingredientus.
Į stiklainius įberiame porą juodųjų pipirų žirnelių, į juos dedame tinginio kopūsto suktinukus. Svarbu ne iki galo užpildyti stiklainius.
Į kiekvieną stiklainį su jo turiniu supilkite vandenį iki tinginio kopūsto suktinukų lygio.
Uždenkite stiklainius dangteliais, sudėkite į didelį puodą su vandeniu ir užvirkite. Užvirus tinginių kopūstų suktinukų stiklainius virkite 3-3,5 val.
Iš stiklainių kopūstų suktinukus galite išimti tik atvėsus iki 35 laipsnių.
Pasirodo, tai puikus sotus patiekalas, kurio užteks ilgam.