Greito kepimo koncepcija atsirado dėl technologijų pažangos ir besikeičiančio žmonių gyvenimo būdo.
Šiuolaikiniame pasaulyje žmonės vis labiau vertina savo laiką ir renkasi greitus bei patogius sprendimus. Greitas kepimas sutaupo laiko ir pastangų. Netgi kavinės ir restoranai dažnai siūlo greitus kepinius, kurie paruošiami lankytojų akivaizdoje. Taip sukuriamas gaminio šviežumo ir kokybės įspūdis.
Greito kepimo koncepcija toliau tobulėja, atsiranda naujų tešlos rūšių, įdarų ir gaminimo būdų. Todėl atsirado įvairių tinginių pyragėlių ir bandelių receptų.
Ruoškime šiuos pyragėlius pagal vieną iš populiarių receptų.
Ingredientai:
- kefyras – 400 ml;
- druska – 1 šaukštelis;
- cukrus – 1 šaukštelis;
- kiaušinis – vnt.;
- soda – ½ šaukštelio;
- augalinis aliejus – 20 ml;
- miltai – 350 g.
Užpildo ingredientai:
- žalieji svogūnai – pundelis;
- virti kiaušiniai – 4 vnt.
Gaminimo procesas:
Į kefyrą supilkite druską ir cukrų, sumuškite kiaušinį, supilkite augalinį aliejų ir gerai išmaišykite. Į mišinį supilkite soda, išsijokite miltus ir užminkykite tirštą be gabalėlių tešlą.
Žaliuosius svogūnus smulkiai supjaustykite, virtus kiaušinius supjaustykite mažais kubeliais. Į tešlą įmuškite kiaušinius ir svogūnus ir išmaišykite.
Tešlą sudėkite į konditerinį maišelį. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir supilkite į jį mažomis porcijomis tešlos.
Kepkite pyragus iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
Gaunate greitus tinginius pyragus su kiaušiniais ir svogūnais. Tie patys pyragėliai ruošiami su sūriu, dešra ir net malta mėsa.