Kepimas su svogūnais ir kiaušiniais šeimininkes gelbsti tuo metu, kai namuose nėra nei bulvių, nei mėsos. Tai puikus pakaitalas, kuris yra ne mažiau sotus ir skanus.
Be to, svogūnų-kiaušinių pyragai yra sveiki. Žaliuose svogūnuose yra daug vitaminų A, C ir K, folio rūgšties, taip pat geležies, cinko ir kitų antioksidantų. Kartu su kiaušinių baltymais žalieji svogūnai padeda stiprinti imuninę sistemą, gerina virškinimą, mažina cholesterolio kiekį.
Žinoma, jei pyragėlius kepsite keptuvėje, produktų nauda šiek tiek sumažėja. Tačiau dėl to pyragai nėra mažiau skanūs ir sultingi. Svogūnai išlaiko savo naudingas savybes net ir kepti.
Mes jums pasakysime, kaip pagaminti sultingus tinginius pyragus.
Užpildo ingredientai:
- virtas kiaušinis – 4 vnt.;
- Žalias svogūnas – 1 pundelis;
- Druska – žiupsnelis.
Ingredientai tešlai:
- Kefyras – 500 ml;
- Druska – ½ šaukštelio;
- Cukrus – 1 šaukštelis;
- Soda – 1 šaukštelis;
- Miltai – 400 g.
Gaminimo procesas:
Svogūną smulkiai supjaustykite, virtus kiaušinius supjaustykite mažais kubeliais. Giliame inde sumaišykite svogūnus ir kiaušinius, įberkite druskos.
Į šiltą kefyrą supilkite druską ir cukrų ir maišykite, kol ištirps smėlio grūdeliai. Miltus persijokite į kefyrą, užminkykite tirštą, klampią tešlą.
Į tešlą dėkite įdarą, įberkite soda ir gerai išmaišykite. Keptuvę ištepkite augaliniu aliejumi ir ant paviršiaus padėkite nedideles tešlos dalis.
Kepkite pyragėlius ant silpnos ugnies iki auksinės rudos spalvos iš abiejų pusių. Kepimo metu tešlos nemaišykite.
Šie pyragėliai gali pakeisti įprastus, kai nėra laiko virti. Rezultatai yra purūs ir aromatingi, kaip blynai.