Minkšti, purūs, užkandžiai paplotėliai pietums ar vakarienei arba gali būti paruošti iškylai. Tešla yra pati paprasčiausia ir greičiausia, o įdarą galite keisti pagal savo skonį ir kiekvieną kartą turėsite naują ir apetitą žadinantį patiekalą.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
- miltai, 400 g;
- druskos, 1 šaukštelis;
- cukraus, 0,5 šaukštelio;
- verdančio vandens, 250 ml.
Norėdami paruošti įdarą, jums reikia:
- virti kiaušiniai. 6 vnt;
- žalias svogūnas, pundelis;
- krapai ir petražolės;
- druska pipirai;
- sviestas, 70 g.
Gaminimo procesas
Miltus persijokite ir sumaišykite su druska ir cukrumi.
Supilkite verdančiu vandeniu, iš pradžių minkykite mentele, tada, kai masė atvės iki šiltos būsenos, minkykite rankomis. Tešla nelipni, labai minkšta. Uždenkite ir palikite 15 minučių.
Įdarui kiaušinius smulkiai sukapokite, žalius svogūnus ir žoleles smulkiai supjaustykite ir išmaišykite. Supilkite ištirpintą sviestą ir išmaišykite, įberkite druskos ir pipirų pagal skonį.
Tešlą padalinkite į dalis ir iškočiokite į rutuliukus.
Kiekvieną bandelę iškočiokite į nedidelį plokščią pyragą, išdėliokite įdarą, suformuokite apvalų pyragą ir kočėlu susukite į plokščią pyragą.
Papločius apkepkite ant silpnos ugnies iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
Gausite labai skanius paplotinius pyragėlius, į kuriuos dar galite įpilti majonezo padažo su česnakais ir krapais.