Home » Receptai » Universali tešla bet kokiem įdaram. Skanūs pyragėliai: tešlos su kefyru be mielių receptas

Universali tešla bet kokiem įdaram. Skanūs pyragėliai: tešlos su kefyru be mielių receptas

by admin

Šiuos pyragėlius galima pavadinti nuostabiais, nes jie gaminami iš universalios tešlos, tinkančios tiek saldžiam, tiek pikantiškam įdarui.

Ingridientai:

  • kefyras 500 gr;
  • cukraus vienas šaukštas;
  • druskos vieną arbatinį šaukštelį;
  • augalinis aliejus 4 šaukštai;
  • kepimo soda 1/2 arbatinio šaukštelio;
  • miltai 700 gr;
  • augalinis aliejus 700 ml.

Užpildo ingredientai:

  • rūgštus kopūstas;
  • vienas svogūnas.

Paruošimas:

Paimkite svogūną ir supjaustykite pusžiedžiais. Kepti keptuvėje su aliejumi. Laukiame, kol atsiras auksinė pluta, tada suberiame raugintus kopūstus.

Į gilią lėkštę supilkite kambario temperatūros kefyrą ir įberkite pusę arbatinio šaukštelio sodos. Palikime trumpam.

Kol kas pradėkime sijoti miltus. Kefyras šiek tiek išsipūtė, laikas į mišinį įberti šaukštą cukraus ir šaukštelį druskos. Sumaišykite. Supilkite 2 šaukštus augalinio aliejaus.

Sumaišykite sausus ir šlapius ingredientus. Iš pradžių tešlą minkykite šaukštu, o paskui rankomis. Tešla turi būti šiek tiek minkšta ir lipti prie rankų. Minkyti užtrunka apie 5 minutes.

Padarykite vieną didelį gabalėlį ir palikite 10 minučių.

Vietoj miltų naudosime saulėgrąžų aliejų. Rutuliukų formavimas.

Kiekvienas rutulys yra atskiras pyragas. Iš viso buvo 16 ruošinių, po 70 gramų.

Nereikia naudoti kočėlo, pyragėlius gaminame plakdami rankomis. Šaukštu supilkite įdarą ir uždarykite kraštus, suformuodami pyragą. Tešla yra lanksti, su ja lengva dirbti.

Pyragėlius dėti siūle žemyn ant aliejuje įkaitintos keptuvės. Tada apverčiame. Kepti ant vidutinės ugnies.

Paruošę dėkite ant lėkštės popieriniu rankšluosčiu, kad nuvarvėtų aliejaus perteklius.

Pyragai minkšti ir traškūs, tešla porėta ir skani. Įdaras gali būti visiškai bet koks, viskas priklauso tik nuo jūsų skonio ir įkvėpimo. Gero apetito.

JUMS TAIP PAT PATIKS

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas