Kefyro želė tešla visada išeina puiki, gerai ir tolygiai iškepa, puikiai dera su bet kokiu įdaru.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
- kiaušiniai, 3 vnt;
- maltos jautienos, 500 g;
- česnako, 1 skiltelės;
- žalumynai
- cukraus, 2 v.š.;
- riebaus kefyro 400 g;
- sviestas, 20 g;
- miltai, 250 g;
- žiupsnelis druskos;
- svogūnas, 200 g;
- soda, 1 šaukštelis;
- pipirai, prieskoniai.
Gaminimo procesas
Svogūną supjaustykite kubeliais ir pakepinkite su malta mėsa, įberkite druskos, pipirų, įberkite įvairių prieskonių, žolelių.
Kiaušinius išplakti iki vientisos masės, įberti druskos ir supilti kefyrą.
Patarimas: visi produktai turi būti kambario temperatūros, kad tešla kiltų ir iškeptų tolygiai.
Suberkite išsijotus miltus ir sodą, minkykite vienalytę tešlą.
Formą ištepkite augaliniu aliejumi, išpilkite dalį tešlos ir išdėliokite įdarą.
Ant viršaus pilame antrąją tešlos dalį ir iškrečiame formą, kad visa masė tolygiai nusistovėtų.
Kepkite 200 laipsnių temperatūroje 10 minučių, sumažinkite iki 180 laipsnių ir kepkite 30 minučių, patikrindami, ar iškeps, su iešmu.
Karštą pyragą patepkite sviestu, atvėsinkite keptuvėje ir išimkite, supjaustykite porcijomis ir patiekite.
Iš viso per 1 valandą paruošite minkštą, purų, skanų ir sotų pyragą ir nudžiuginsite savo šeimą gardžiais kepiniais.