Iki XIX amžiaus įvairių patiekalų ruošimas buvo ilgas procesas. Daug laiko užtruko ruošiant stalą visuomenės elitui – karaliams, diplomatams, pirkliams ir kitiems.
Šefai stengėsi sukurti labai sudėtingus ir įmantrius patiekalus, siekdami sužavėti šalies vadovą ir jo aplinką.
Šiais laikais maisto gaminimas atima daug mažiau laiko, net jei reikia gaminti įžymybėms. Faktas yra tas, kad žmonės turi daug įvairių virtuvės reikmenų, kurie supaprastina daugelį procesų.
Pavyzdžiui, specialus pergamentinis popierius tapo svarbiu kepimo ir kepimo išradimu.
Parodysime, kaip greitai paruošti vakarienę iš daržovių ir vištienos naudojant kepimo popierių.
Ingredientai:
- Vištienos krūtinėlė – 400 g;
- Svogūnai – 100 g;
- Morkos – 100 g;
- Bulvės – 500 g;
- Augalinis aliejus – 30 g;
- Sojų padažas – 30 g;
- Česnakai – 2 skiltelės;
- Paprika – šaukštelis;
- Druska – ½ šaukštelio.
Gaminimo procesas:
Vištienos krūtinėlę supjaustykite mažais kubeliais ir uždenkite maistine plėvele. Norėdami paruošti padažą, viename dubenyje sumaišykite augalinį aliejų su sojos padažu ir paprika.
Česnako skilteles išspauskite per spaudą, suberkite į padažą ir išmaišykite. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, morkas ir bulves pusračiais.
Dubenyje sumaišykite daržoves su mėsa ir padažu, įberkite druskos ir gerai išmaišykite ingredientus. Gautą masę padalinkite į 4 lygias dalis.
Kiekvieną dalį dedame ant atskiro pergamento lakšto, apvyniojame ir galus sutvirtiname sruogelėmis.
Porą šių maišelių su daržovių mišiniu dėkite į keptuvę ir kepkite uždengę ant vidutinės ugnies 15 minučių.
Pirmiausia būtinai apkepkite besiūlę pusę.
Tada apverskite maišelį ir kepkite po dangčiu taip pat, bet 10 minučių.
Šį patiekalą galite patiekti pergamente, svarbiausia atsikratyti virvių. Pasirodo, greita, soti vakarienė iš daržovių ir mėsos.