Varškės bandelės-spurgos paruošiamos greitai ir lengvai, jos yra puikūs pusryčiai, popietės užkandis, gali būti duodami vaikams mokykloje. Minkštos ir purios bandelės iš paprastos varškės tešlos.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
- varškės, 200 g;
- cukrus, 40 g;
- kiaušinis, 1 vnt;
- vanilino pagal skonį, žiupsnelio druskos;
- miltų apie 200 g;
- kepimo milteliai, 1 šaukštelis;
- augalinis aliejus, 50 g.
Gaminimo procesas
Varškę sumaišykite su kiaušiniu ir cukrumi, druska, supilkite augalinį aliejų ir trintuvu plakite masę iki vientisos masės.
Miltus persijokite ir didžiąją dalį sumaišykite su kepimo milteliais.
Dalimis supilkite į masę ir užminkykite minkštą tešlą.
Patarimas: pirmiausia įpilkite apie 170 g, to visiškai užtenka, bet jei minkant tešla ilgai išlieka lipni, įpilkite šiek tiek.
Padalinkite tešlą į 10 kolobokų ir kiekvieną paverskite bet kokios formos bandele.
Kepimo skardą išklokite pergamentu ir išdėliokite bandeles, patepkite pienu.
Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 15 – 20 minučių.
Karštas bandeles aptepkite tirpintu sviestu ir pabarstykite cinamoniniu cukrumi.
Vešlios, kvapnios ir minkštos, labai skanios bandelės tikrai tiks jūsų skoniui ir jas gaminsite dažnai, nes jos nereikalauja ilgai stovėti virtuvėje.

Aš – Aurelijus A., nuolatinis tekstų ir straipsnių kūrėjas, įkvėpimo besisemiantis iš kasdienių gyvenimo situacijų ir įvairių temų įvairovės. Mano rašymo stilius – šiltas, nuoširdus ir skatinantis mąstyti bei atrasti naujus dalykus. Džiaugiuosi, jei mano straipsniai Jus sudomina, ir tikiuosi, kad ateityje jų galėsite rasti dar daugiau. Befa.lt – vyr. redaktorius Aurelijus.