Paplotėliai yra švelnūs, minkšti, skanūs ir sotūs, puikiai tinka pietums ar vakarienei vietoj duonos. Viskas paruošta labai paprastai.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
- cukinijos, 2 – 3 vnt.;
- varškės, 250 g;
- kiaušiniai, 2 vnt;
- grietinės, 3 šaukštai;
- miltai, 250 g;
- kepimo milteliai, 1 šaukštelis;
- druska, pipirai, prieskoniai;
- želdiniai;
- česnako, 2 skiltelės
Gaminimo procesas
Cukinijas imkite jaunas, kad odelė nebūtų per kieta.
Tris cukinijas ant rupios trintuvės, įberkite šiek tiek druskos, išmaišykite ir palikite 5 minutėms.
Išspauskite mišinį ir sumaišykite su kiaušiniais, varške, kapotomis žolelėmis, druska, pipirų ir kitų prieskonių mišiniu pagal skonį.
Smulkiai supjaustykite česnaką ir suberkite į mišinį.
Miltus persijokite ir sumaišykite su kepimo milteliais.
Į daržovių mišinį suberkite miltus ir gerai išmaišykite. Taip pat į tešlą galite įberti įvairių aromatinių žolelių, kad pyragaičiai būtų įdomūs. Pavyzdžiui, itališkos arba Provanso žolelės.
Įkaitinkite keptuvę, sutepkite ją augaliniu aliejumi ir išklokite tešlą.
Kepkite ant mažos ugnies iki auksinės rudos spalvos iš abiejų pusių, galite kepti uždengę.
Tiekiame tokius minkštus ir skanius papločius su grietine, padažus iš grietinės ir majonezo su žolelėmis, česnaku, šviežių daržovių salotomis. Šie papločiai labai dera su mėsos patiekalais, žuvies užkandžiais, keptais kiaulienos šonkauliukais.