Paplotėliai išeina orūs, purūs, minkšti, ilgai išlieka švieži. Galima patiekti kaip užkandį arba vakarienei. Viskas paruošiama greitai ir paprastai.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
- šilto vandens, 120 ml;
- sausos mielės ir cukrus po 1 arbatinį šaukštelį;
- druskos, 0,5 šaukštelio;
- augalinis aliejus, 1 valgomasis šaukštas;
- miltai, 300 g;
- grietinės, 2 šaukštai;
- sūris, 200 g;
- varškės, 250 g;
- trynys ir pienas tepimui.
Gaminimo procesas
Šiltame vandenyje ištirpinkite druską, cukrų ir mieles. Sumaišykite.
Įpilkite grietinės, miltų ir minkykite tešlą.
Supilkite augalinį aliejų ir įmaišykite į tešlą.
Uždenkite ir palikite šiltoje vietoje 1 val.
Tešlą padalinkite į 6 dalis ir iškočiokite rutuliukus.
Kiekvieną bandelę dėkite ant kepimo skardos, išklotos pergamentu.
Rankomis formuokite kolobokus į plokščius pyragus ir aptepkite juos su pienu išplaktu tryniu.
Ant viršaus uždėkite minkštos varškės ir pabarstykite tarkuotu sūriu.
Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 20 – 25 minutes.
Papločius patiekiame karštus, nors labai skanūs ir šalti. Galima pašildyti mikrobangų krosnelėje. Dėl skonio tarkuotas sūris sumaišomas su krapais ir česnakais bei kitais priedais pagal skonį.