Home » Receptai » Vietoj pyragėlių: šiuos paplotėlius mėgsta visa šeima. Šanga su varške ir sūriu

Vietoj pyragėlių: šiuos paplotėlius mėgsta visa šeima. Šanga su varške ir sūriu

by admin

Paplotėliai išeina orūs, purūs, minkšti, ilgai išlieka švieži. Galima patiekti kaip užkandį arba vakarienei. Viskas paruošiama greitai ir paprastai.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

  • šilto vandens, 120 ml;
  • sausos mielės ir cukrus po 1 arbatinį šaukštelį;
  • druskos, 0,5 šaukštelio;
  • augalinis aliejus, 1 valgomasis šaukštas;
  • miltai, 300 g;
  • grietinės, 2 šaukštai;
  • sūris, 200 g;
  • varškės, 250 g;
  • trynys ir pienas tepimui.

Gaminimo procesas

Šiltame vandenyje ištirpinkite druską, cukrų ir mieles. Sumaišykite.

Įpilkite grietinės, miltų ir minkykite tešlą.

Supilkite augalinį aliejų ir įmaišykite į tešlą.

Uždenkite ir palikite šiltoje vietoje 1 val.

Tešlą padalinkite į 6 dalis ir iškočiokite rutuliukus.

Kiekvieną bandelę dėkite ant kepimo skardos, išklotos pergamentu.

Rankomis formuokite kolobokus į plokščius pyragus ir aptepkite juos su pienu išplaktu tryniu.

Ant viršaus uždėkite minkštos varškės ir pabarstykite tarkuotu sūriu.

Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 20 – 25 minutes.

Papločius patiekiame karštus, nors labai skanūs ir šalti. Galima pašildyti mikrobangų krosnelėje. Dėl skonio tarkuotas sūris sumaišomas su krapais ir česnakais bei kitais priedais pagal skonį.

JUMS TAIP PAT PATIKS

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas