Salotos žmonijai žinomos nuo seniausių laikų. Anksčiau patiekalas būdavo ruošiamas iš žalumynų, nededant įvairiausių vaisių, daržovių, o ypač mėsos ar žuvies. Po ilgo laiko tarpo europiečiai nusprendė, kad verta salotas gaminti sotesnes. Taip patiekalas buvo pradėtas modernizuoti.
Dabar ruošiame daug salotų su įvairiais produktais. Dauguma jų buvo nuo to pavargę. Pabandykime išspręsti dilemą ir pasigaminti originalias salotas Jūsų šventiniam stalui.
Ingredientai:
- majonezas – 2 šaukštai;
- vynuogės – 9 vnt .;
- rūkyta vištienos krūtinėlė – 300 g;
- graikiniai riešutai – 70 g;
- marinuoti agurkai – 3 vnt.;
- vištienos kiaušiniai – 5 vnt.
Gaminimo procesas:
Prieš ruošiant salotas, kiaušinius reikia kietai išvirti ir atvėsinti. Nulupus kiaušinius reikia atskirti trynius ir baltymus.
Pusę šaukštelio majonezo uždėkite ant serviravimo indo ir paskleiskite per visą paviršių. Vištieną supjaustykite mažais kubeliais ir padėkite ant padažo lovos.
Agurkus supjaustykite plonais griežinėliais. Vištienos viršų patepkite puse šaukšto majonezo ir aptepkite marinuoto agurko griežinėliais.
Trynius sumalkite ant smulkių trintuvės dantukų. Agurkus patepkite majonezu ir pabarstykite trynių trupiniais.
Riešutus susmulkiname ir lygiai taip pat dedame ant salotų. Bandymo laikas, sutepkite salotas iš visų pusių majonezu.
Susmulkinkite baltymus ir visas salotas pabarstykite šiomis drožlėmis. Patiekalą papuoškite vynuogėmis ir likusiais riešutais.
Dėl to šventiniam stalui paruošėme puikias salotas. Šis patiekalas atrodys labai originaliai ir nenuvils skoniu.