Kaip šaldyti citrinas!
Dažniausiai citrinos užšaldomos. Atšildžius, šilta šluota citrinos tampa švelnesnės ir lengviau suvalgomos.
Kaip ir daugelio kitų vaisių atveju, didžiausias maistinių medžiagų kiekis yra citrinų žievelėje. Ji padeda reguliuoti cholesterolio kiekį, stiprina imuninę sistemą ir padeda kovoti su vėžiu. Be to, citrinose yra antimikrobinių, priešgrybelinių ir antibakterinių medžiagų.
Reguliarus citrinų vartojimas teigiamai veikia kūną. Pateikiame jų pagrindinius privalumus:
– sumažina insulto riziką;
– padeda prevencijai nuo vėžio;
– stiprina imuninę sistemą;
– gydo ir apsaugo nuo uždegimo;
– turi antibakterinį poveikį;
– mažina astmos simptomus;
– padeda kovoti su depresija ir nerimu;
– valo inkstus ir kepenis.
Tyrimai rodo, kad citrinų žievelės yra veiksmingos prieš daugiau nei dešimt skirtingų vėžio tipų ir gali būti veiksmingesnės nei tradicinė chemoterapija arba radiacinė terapija.
Paprastai pridėkite šaldytus citrinų gabalus kartu su žievelėmis ir gaukite geriamojo ir profilaktinio poveikio vaisių!
Kaip užšaldyti citrinas:
- Nuplaukite citrinas šaltu tekančiu vandeniu ir išdžiovinkite.
- Greitai dezinfekuokite obuolių sidro actu.
- Šaldykite 12 valandų (per naktį).
- Ryte trinkite visas užšaldytas citrinas – įskaitant plaušienas, žievelės dalis ir sėklas.
- Gautą masę įdėkite į ledo formą ir laikykite šaldiklyje.
Naudokite šaldytus citrinos ledo kubelius, kai reikia, ir mėgaukitės šio natūralaus vaisto privalumais!