Home » Naujienos » Kodėl kiekviena moteris turi žinoti apie svogūnų sultis ir kaip jas naudoti

Kodėl kiekviena moteris turi žinoti apie svogūnų sultis ir kaip jas naudoti

by admin

Vienas svogūnas gali pakeisti pusę pirmosios pagalbos vaistinėlės. Hipokratas pirmiausia pradėjo gydyti žmones svogūnais, jis naudojo augalą kaip universalų vaistą nuo uždegimų, antsvorio ir kitų negalavimų.

Pavyzdžiui, romėnai ašarinius svogūnus naudojo akių ligoms profilaktikai ir gydymui, o siekdami geresnio efekto net tepdavo svogūno gabalėlius ant akiduobių.

Svogūnų savybės nuostabios; mokslininkai vis dar tiria svogūnų sudėtį, kad galėtų juos panaudoti žmonių sveikatai.

SVOGŪNŲ SAVYBĖS

Svogūnai gerina smegenų veiklą ir apsaugo jas nuo žalos sveikoms ląstelėms. Svogūnų fitoncidai slopina grybelių ir kitų patogeninių bakterijų patogenus. Svogūnai naudojami esant virškinimo problemoms, įvairių etiologijų uždegimams, kraujo kūnelių retinimui.

Svogūnuose yra vitamino C, B grupės vitaminų, todėl augalas veiksmingai kovoja su peršalimu ir sloga, apskritai stiprina imuninę sistemą, taip pat apsaugo nuo plaukų slinkimo ir kovoja su išsausėjusia oda, kai naudojamas išorėje.

Įdomu tai, kad svogūnai teigiamai veikia dantenų sveikatą, o jei valgysite svogūnus šviežius, pastebėsite, kad jūsų dantys tampa baltesni ir sveikesni.

Liaudies medicinoje svogūnai naudojami dažniau, tačiau neblogus rezultatus rodo ir įrodymais pagrįstoje medicinoje. Svogūnai turi antimikrobinį poveikį, jei naudojami švieži, tačiau termiškai apdoroti augalas praranda daugumą naudingų savybių.

Svogūnų sultys

Svogūnų sultyse yra vitaminų ir mineralų: kalcio, cinko, jodo, fluoro, geležies. Be to, svogūnuose yra eterinių aliejų ir organinių rūgščių, kurios pasižymi antimikrobiniu ir imunostimuliuojančiu poveikiu. Svogūnų sultys normalizuoja virškinimo sistemos veiklą, valo organizmą ir stiprina kraujagyslių sieneles.

Svogūnų sultis galite gerti tik gavus gydytojo leidimą. Nors svogūnų sultys turi specifinį kvapą, jos gerai veikia odą. Jis naudojamas plaukų augimui ir odos gijimui pagerinti.

Svogūnų kaukės

Ko nepadarysi dėl prabangių plaukų? Svogūnai nuo seno žinomi kaip plaukų augimo stimuliatorius. Svogūnai taip pat mažina paraudimą ir kovoja su pleiskanomis.

Dėl vitamino C kiekio svogūnai drėkina odą, pašalina pleiskanojimą ir niežėjimą. Kiekvieną kartą reikia pasidaryti šviežio svogūno kaukę: svogūną sutarkuoti smulkia tarka, tada perkošti per marlę, kad liktų tik sultys.

Prieš plaunant plaukus, įtrinkite svogūnų sultimis į plaukų šaknis. Ypatingą dėmesį atkreipkite į problemines sritis. Užsidėkite dušo kepuraitę ir palikite kaukę 30 minučių.

Tada gerai išplaukite plaukus šampūnu. Po tokios kaukės plaukai tampa švelnūs ir žvilgantys, o slinkimas sustoja po 2-3 savaičių reguliaraus tokios kaukės naudojimo.

Jei nėra alerginės reakcijos, svogūnus galima naudoti kovojant su amžiaus dėmėmis. Veido kaukė su svogūnais balina odą ir daro ją elastingą. Drėkinti ir kovoti su bėrimais galima pasidaryti svogūnų kaukę.

Lygiomis dalimis sumaišykite gyvas mieles, pieną ir tarkuotą svogūną. Užtepkite kaukę ant veido ir palikite 15-20 minučių. Tada nuplaukite kaukę šiltu vandeniu. Kaukė padeda pašalinti riebų blizgesį, paraudimą ir stangrina odą.

Svogūnų sriuba

Svogūnų sriuba kovoje su antsvoriu padeda nuo Hipokrato laikų. Šiuolaikiniai dietologai pritaria svogūnų sriubai svorio netekusių klientų racione.

Kai kuriuos žmones taip įkvepia greitas svorio metimas, kad jie yra pasirengę keletą dienų valgyti tik svogūnų sriubą. Geriau nerizikuoti savo sveikata ir nedaryti kūno tokio streso. Be to, tik tinkamai maitinantis galima pasiekti ilgalaikių rezultatų.

Svogūnuose yra skaidulų, kurios greitai prisotina skrandį, skystis užpildo skrandžio tūrį ir žmogus greičiau pasisotina. Svogūnų sriubą galima valgyti neribotą kiekį, nes 100 g produkto yra 35 kalorijos.

B grupės vitaminai slopina apetitą, o kalis pagreitina medžiagų apykaitą organizme.

Reikės 6 svogūnų galvų, 2 litrų vandens, 250 g baltojo kopūsto, 100 g saldžiosios paprikos, 200 g morkų, 150 g pomidorų. Visi produktai supjaustomi ir verdami, kol iškeps.

Sriubą pagal skonį reikia sūdyti tik išvirus. Daržovių negalima kepti su aliejumi, nes tai padidina patiekalo kaloringumą ir papildo riebalus.

JUMS TAIP PAT PATIKS