Home » Receptai » Agurkų salotos žiemai. Be virimo ir sterilizavimo: receptas visiems laikams

Agurkų salotos žiemai. Be virimo ir sterilizavimo: receptas visiems laikams

by admin

Vienas iš paprasčiausių agurkų paruošimo žiemai receptų. Man patinka dėl lengvo paruošimo ir puikių rezultatų: šios salotos puikiai dera su įvairiais garnyrais ir užkandžiais.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

  • agurkai, 2 kg;
  • svogūnas, 3 vnt;
  • ryšelis krapų;
  • česnakai, 130 g;
  • cukrus, 125 g;
  • druskos, 50 g4
  • actas 9%, 70 ml.

Gaminimo procesas

Salotoms rinkitės mažus, stiprius, jaunus agurkus. Jei jie seniai buvo nuskinti iš sodo arba pirkote turguje, gerai nuplaukite ir kelias valandas užpilkite šaltu ir švariu vandeniu, kad atkurtų tankumą.

Agurkus supjaustome apskritimais, svogūną – pusžiedžiais.

Smulkiai supjaustykite krapus ir česnaką.

Indelyje sumaišykite agurkus, svogūnus, krapus ir česnaką, druską ir cukrų, actą. Viską gerai išmaišyti, uždengti dangčiu ir karts nuo karto pamaišant padėti parai į šaldytuvą.

Nuplaukite ir sterilizuokite salotų stiklainius ir dangtelius, išdžiovinkite arba nusausinkite.

Salotas sudėkite į stiklainius ir iki viršaus užpildykite išsiskirusiomis sultimis. Salotos turėtų būti šiek tiek suspaustos.

Užsukame dangčius ir dedame į rūsį ar šaldytuvą saugojimui.

Man patinka salotos, nes agurkai išlieka tokie gaivūs ir aromatingi, lyg būtų ką tik nuskinti iš sodo. Tereikia atidaryti stiklainį ir salotas pagardinti grietine, majonezu ar natūraliu saulėgrąžų aliejumi.

JUMS TAIP PAT PATIKS

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas