Apetitą keliantys ir sotūs pietūs ar vakarienė, kuriuos sudaro dideli koldūnai ir daržovių padažas. Viskas pasirodo labai skanu iš įprastų produktų rinkinio.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų :
- vanduo, 60 ml;
- kiaušinis, 1 vnt.;
- druskos, 1 šaukštelis;
- miltai, 200 g;
- malta mėsa, 400 g;
- svogūnai ir morkos, bulvės 1 vnt.;
- druska, pipirai, kalendra, prieskoniai ir žolelės;
- augalinis aliejus, 30 g;
- bulvės, pomidorai, svogūnai, morkos, saldžiosios paprikos po 1 vnt.
- pomidorų pasta, 1 valgomasis šaukštas;
- vanduo, 200 ml;
- žolelių, prieskonių.
Gaminimo procesas
Tešlai kambario temperatūros vandenį sumaišyti su druska, kiaušiniu ir dalimis suberti persijotus miltus. Minkykite tešlą ir uždenkite, palikite 15 minučių.
Įdarui sumaišykite smulkiai supjaustytą svogūną, tarkuotas bulves ir faršą, pagardinkite druska, pipirais, prieskoniais ir augaliniu aliejumi, masę išmaišykite iki vientisos masės.
Tešlą iškočiokite dideliu plonu sluoksniu, supjaustykite juostelėmis, kad vėliau su įdaru jas būtų galima perlenkti per pusę.
Ant juostelių dėkite faršą, perlenkite per pusę ir susukite sraiges. Palikite juos nupjauta puse į viršų.
Padažui pakepinti svogūno kubelius, tada suberti tarkuotas morkas, saldžiosios paprikos kubelius, pomidorų pastą, pomidorų gabalėlius, suberti bulvių skilteles, išmaišyti.
Virtinukus pjaustyta puse į viršų dėkite ant daržovių pagalvės, užpilkite vandeniu, druska ir pipirais, pagal skonį įberkite prieskonių ir česnako. Troškinkite ant silpnos ugnies, uždengę dangtį, 15-20 minučių.
Patiekdami ant indo išdėliokite daržovių garnyrą ir kukulius, pabarstykite smulkintomis žolelėmis.
Patiekalą galite gaminti tiesiog su malta mėsa arba sumaišyti su ryžiais ir kitais priedais.