Home » Receptai » Cukinijos žiemai: kad ir kiek gaminu, visada neužtenka. Stiklainiai dar neatvėsę, bet visi jau nori išbandyti

Cukinijos žiemai: kad ir kiek gaminu, visada neužtenka. Stiklainiai dar neatvėsę, bet visi jau nori išbandyti

by admin

Cukinijos, apibarstytos morkomis ir saldžiaisiais pipirais, česnakais ir žolelėmis – tai paprastas, bet toks skanus užkandis – salotos, kurias tikrai visada gaminsite žiemai.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

  • cukinijos, 2,5 kg;
  • morkos, 3 vnt;
  • svogūnai, 4 – 5 vnt;
  • saldžiosios paprikos, 500 g;
  • česnakai, 2 galvutės;
  • žalumynai – pundelis;
  • juodieji pipirai, 2 šaukšteliai;
  • įprastos druskos, 2 šaukštai;
  • cukraus, 3 šaukštai;
  • actas 9%, 150 g;
  • augalinis aliejus, 150 ml;
  • kiekviename 0,7 litro stiklainyje: lauro lapas, 1 vnt., pipirų žirneliai, 4 vnt., gvazdikėliai, 1 vnt., neprivaloma.

Gaminimo procesas

Cukinijas supjaustome juostelėmis, tris morkas korėjietiška morkų tarka, saldžiąsias paprikas ir svogūnus – pusžiedžiais.

Paimkite didelį česnaką, susmulkinkite jį kartu su žolelėmis ir pagal skonį įberkite aitriųjų pipirų.

Daržoves ir žoleles sumaišykite su česnaku, pabarstykite druska ir cukrumi, pipirais, užpilkite augaliniu aliejumi ir actu, gerai išmaišykite. Palikite 3 valandas, retkarčiais pamaišydami.

Visus nurodytus ingredientus sudedame į švarius stiklainius ir užpilame salotomis, šiek tiek suspaudžiame ir užpilame sultimis.

Uždenkite dangteliais ir sudėkite stiklainius į keptuvę ant rankšluosčio. Supilkite šiltą vandenį iki stiklainių pakabų ir sterilizuokite nuo užvirimo 10 minučių.

Užsukite dangtelius, apverskite stiklainius ir suvyniokite, kol atvės.

Salotas laikome rūsyje arba sandėliuke, balkone.

Šis užkandis pasirodo labai skanus, lengvas, pikantiškas ir vidutiniškai aštrus. Bet jei mėgstate tokį patiekalą, galite jį padaryti aštresnį, įdėdami daugiau aitriųjų paprikų.

JUMS TAIP PAT PATIKS

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas