Paprastas labai skanaus pyrago su ryškiu medaus aromatu receptas. Galite pasigaminti bet kokį kremą pagal savo skonį, nebūtinai tokį patį kaip mano. Tačiau su grietine medaus pyragas yra sėkmingiausias.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
- medaus, 3 šaukštai;
- sviestas, 180 g;
- kiaušiniai, 4 vnt;
- soda, 1 šaukštelis;
- cukrus, 180 g;
- miltai, 280 g.
Norėdami paruošti kremą, jums reikia :
- riebios grietinės, 750 g;
- kondensuoto pieno, 360 g.
Gaminimo procesas
Medų sudėkite į puodą, supilkite sviestą ir ištirpinkite ant silpnos ugnies, bet neužvirinkite.
Supilkite sodą ir greitai viską išmaišykite – pakils putos, svarbu, kad jos nepradėtų tekėti iš keptuvės ir jūsų neapdegintų.
Kai putos nusistovės, supilkite mišinį į indą ir palikite atvėsti, kol sušils.
Kiaušinius plakite mikseriu iki purumo ir suberkite cukrų, plakite iki tirštos ir baltos spalvos.
Nenustodami plakti dalimis supilkite atvėsusią medaus masę, plakite iki vientisos masės.
Išberkite persijotus miltus ir mentele įmaišykite į mišinį, gaudami tirštą ir vientisą tešlą.
Uždenkite kepimo skardą pergamentu ir išpilkite tešlą.
Pyragą kepkite apie 15 – 20 minučių 160 laipsnių temperatūroje.
Leiskite atvėsti.
Grietinę plakite mikseriu iki purios masės ir palaipsniui supilkite kondensuotą pieną, plakdami grietinėlę iki vientisos masės.
Tortą apipjaustykite iš visų pusių ir supjaustykite į keletą dalių.
Formuojame tortą, pyragėlius patepame kremu, taip pat aptepame viršų ir šonus bei pabarstome trupiniais iš likučių.
Įdėkite į šaldytuvą kelioms valandoms, kad sugertų.
Tortas pasirodo minkštas, kvapnus, aukštas ir didelis. Jei norite, riešutus taip pat galite pakepinti pagal skonį, susmulkinti ir pyragą apibarstyti trupiniais.