Iš cukinijų ir bulvių pagaminti čeburėkus yra lengvas, bet sotus pasirinkimas pietums ar vakarienei. Nepamirškite pasigaminti aštraus padažo iš grietinės ar majonezo.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
- cukinijos, 1 vnt;
- svogūnas, 1 vnt;
- lydytas sūris, 1 vnt.;
- druska, pipirai, prieskoniai;
- bulvės, 500 g;
- kiaušinis, 1 vnt;
- grietinės, 1 valgomasis šaukštas;
- miltai, 300 g;
- druska pipirai.
Gaminimo procesas
Tris cukinijas ant rupios trintuvės, pasūdykite ir palikite 5 minutėms, išspauskite sultis.
Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais ir pakepinkite augaliniame aliejuje, kol pusiau iškeps.
Į svogūną suberkite cukinijas ir tarkuotą sūrį, pasūdykite, pabarstykite aromatinėmis žolelėmis ir prieskoniais, išmaišykite ir troškinkite neuždengę dangčio.
Bulves išvirkite ir paverskite tyrele su kiaušiniu ir grietine.
Į tyrę suberkite miltus ir užminkykite tešlą. Uždenkite tešlą ir palikite 10 minučių.
Padalinkite tešlą į dalis, iškočiokite į rutuliukus ir kiekvieną iškočiokite į nedidelį plokščią pyragą.
Išdėliodami cukinijų mišinį su svogūnais formuojame tešlą.
Kepkite juos keptuvėje su nedideliu kiekiu aliejaus ir vidutinės ugnies.
Labai minkštus, apetiškus ir skanius pyragus su originaliu cukinijų įdaru galima papildyti grietinės ar majonezo padažu su žolelėmis ir česnaku.