Cukinijų kotletai su papildomu produktu – avižiniais dribsniais, skirtingai nei manų kruopos, išeina minkštesni, švelnesni, tokie pat kaip maltos mėsos kotletai su duonos trupiniais.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
- cukinijos, 1 vnt;
- avižiniai dribsniai, 1 puodelis;
- džiūvėsėliai, 0,5 stiklinės;
- miltai, trečdalis stiklinės;
- druskos, 1 šaukštelis;
- pipirai, prieskoniai, kalendra;
- kiaušiniai, 2 vnt;
- paprikos ir pomidorai, 400 g;
- vanduo, 100 ml;
- prieskoniai mėsai ir kukurūzų krakmolas po 1 arbatinį šaukštelį;
- česnakai, 1 skiltelė;
- sūris pagal skonį;
- žalumynai.
Gaminimo procesas
Cukinijas sutrinkite stambia tarka ir suberkite avižinius dribsnius, džiūvėsėlius ir druską, pipirus, kalendras ir kitus prieskonius.
Įmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite, palikite 10 minučių.
Suformuokite kotletus, apvoliokite džiūvėsėliuose ir kepkite keptuvėje augaliniame aliejuje iki auksinės rudos spalvos.
Kotletus sudėkite į kepimo indą.
Iš pomidorų ir saldžiųjų paprikų trintuvu pagaminkite tyrę, užpilkite vandeniu ir suberkite tarkuotą česnaką, druską, įberkite žiupsnelį cukraus ir įvairių prieskonių, prieskonių mėsai.
Skardą uždenkite pergamentu ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 20 minučių.
Nuimkite dangtelį ir pabarstykite tarkuotu sūriu ir kepkite, kol išsilydys.
Patiekdami apibarstykite smulkintomis žolelėmis.
Kotletai puikiai dera su įvairiais garnyrais, būtinai pridėkite prie jų aštrų priedą ir salotas.